Európa-bajnokságot rendeznek Nagykanizsán

facebook megosztás

2023 után idén is Nagykanizsán rendezik a Combatsport Európa-bajnokságot. A háromnapos esemény – amelyen mintegy 350 sportoló részvételére számítanak – hivatalos sajtótájékoztatóját ma rendezték meg a Kanizsa Arénában. Az Eb-t április 12. és 14. között bonyolítják le a városi sportcsarnokban.

A 2022-es világbajnokságon és a tavaly májusi Európa-bajnokságon is elégedettek voltak a nemzetközi szervezet vezetői a nagykanizsai lebonyolítással, így városunk az idei évben újabb kontinensbajnokságot tarthat. Az eseményen ismét számos szabályrendszerben mutatnak be formagyakorlatokat és küzdelmeket a versenyzők. Az esemény eltérően az egy évvel ezelőtti küzdelemsorozattól, ezúttal három napot ölel fel, ráadásul szombaton este nemcsak Eb-nek, hanem egy világszintű gálának is otthont ad Nagykanizsa legnagyobb sportcsarnoka.

box

- Az amatőr Európa-bajnokság mellett megrendezésre kerül az X Fight Code 2 elnevezésű gála. Az amatőr mérkőzések közül párat az esti gálára viszünk fel, illetve itt lesz egy profi A-kategóriás K-1-es világbajnoki címmérkőzés is. Julia Lazurko ukrán hölgy küzd meg egy magyar ellenfelével, akit valószínűleg később fognak megnevezni – mondta el Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke. 

Az idei Eb-n is több korosztály méri össze tudását, a legfiatalabb, 9 év alatti kategóriában induló versenyző alig múlt 5 esztendős. A szervezők dolgát némileg nehezíti, hogy idén Németországban világbajnokság is lesz, de az európai nagyhatalmak, mint Ukrajna és Hollandia már jelezték részvételi szándékukat, és népes magyar csapatra is lehet számítani. A mai sajtótájékoztatón Gábris Jácint, az esemény fővédnöke kiemelte, egy ilyen Európa-bajnoki rendezés nemcsak a sportszeretőknek, hanem Nagykanizsának is komoly lehetőségeket tartogat.

- A város szempontjából azért is fontos ez az esemény, mert hogy minket tiszteltek meg, nyilvánvalóan, hanem azért is, mert egy ilyen eseményen vehetnek részt az emberek. Másrészt pedig a városnak bevétel szempontjából sem egy utolsó lehetőség, illetve azoknak sem, akik itt üzlettel rendelkeznek. Az éttermek ilyenkor megtelnek, az üzleteket rengeteg, nemcsak idevalósi, hanem külföldi látogató tölti meg. Ebből is van tapasztalatunk – fogalmazott Gábris Jácint, az OKISB elnöke. 

box

Karácsony Károly az Aréna vezetője örömét fejezte ki, hogy újabb rangos sporteseményt bonyolíthatnak le az intézményben, cél, hogy még az idén hasonló volumenű rendezvényeknek adhasson otthont a sportcsarnok.

- Folyamatosan a szakmában próbálunk olyan megállapodásokat kötni, amelyek kapcsán itt olyan szintű rendezvények lesznek. Ezek a megkeresések folyamatban vannak, amint megvalósulásra és szerződéskötési fázisba kerülnek, tájékoztatást fogunk adni róla - tudtuk meg Karácsony Károlytól, a Kanizsa Aréna Nonprofit Kft. végelszámolójától. 

A küzdőfelek között előreláthatólag két nagykanizsai sportoló is szerepelni fog áprilisban az Európa-bajnokságon. A szervezők szeretnék az amatőr küzdelmekre meghívni a városi iskolákat is, a gyerekek ingyen tekinthetnék meg a mérkőzéseket, bemutatókat.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.