Pszichológiai témájú előadással nyitotta az idei évadot a Király Női Klub

facebook megosztás

Az Ezüst haj – arany élet című előadással indult a Király Női Klub idei programsorozata a Halis István Városi Könyvtárban. Molnár Ibolya klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus prezentációjában a mai középkorú generáció kihívásait és az arra való reakciókat állította középpontba.

Kilencedik éve működik a Király Női Klub, amelynek célja, hogy a 40-es, 50-es generáció tagjainak biztosítson minőségi programot. Ignácz Andrea, a csoport vezetője kiemelte, az életnek ez az a szakasza, amikor meg kell tanulni váltani és alkalmazkodni egy modernebb világhoz, ám a körülmények sok kihívást tartogatnak. Az ingyenes programra fiatalabbakat is vártak, hogy erősítsék a generációk közti kommunikációt.

- Múlt nélkül nincs jelen és nincs jövő, úgyhogy én mindenkit arra bíztatok, hogy az idősebbeket vagy a korosabbakat még életükben keressék, támogassák, segítség őket. Sok olyan élményt és tapasztalatot kaphatnak tőlük, amit a digitális világban nem fognak tudni megszerezni – fogalmazott Ignácz Andrea, a Király Női Klub vezetője. 

Király Női Klub

Molnár Ibolya örömmel vállalta a felkérést, mert kiemelten figyeli az egészségmegőrzéssel kapcsolatos munkát, ami a klubban folyik és örül, hogy ebben a témakörben a pszichológia is bekerült. Prezentációjában úgy fogalmazott, az előadás célcsoportjáról kevés szó esik a hétköznapokban, ez pedig nehezíti az alkalmazkodást a másikhoz.

- Ennek a generációnak nagyon nehéz fordulni a fiatalok felé, hiszen olyan eszközök, mint az internet és annak a sebessége az ő számukra nehezebben kezelhető, lassabban megismerhető. Viszont emiatt nagyon fontos, hogy ez a generáció emiatt forduljon a fiatalok felé. Azt gondolom, hogy a fiatalokkal való kapcsolata segíthet megélni ezt az életszakaszt, túlélni ezt az életszakaszt és valahol megtanulni a mai világban élni - mondta el Molnár Ibolya, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus. 

Az eseményre megtelt a Halis István Városi könyvtár emeleti előadóterme. A Király Női Klub programjainak sorozata Imre András előadásával folytatódik a nagykanizsai hospice-ellátásról.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.