Kanizsán eldőlt, a BEAC is felsőházas a futsal NB II-ben

facebook megosztás

A futsal NB II alapszakaszában utolsó hazai mérkőzését vívta a Nagykanizsai Futsal Club együttese, vendége a felsőházi helyért még igencsak küzdő ELTE-BEAC legénysége volt.

Nagykanizsai Futsal Club (4.) – ELTE-BEAC (5.) 2-4 (0-2)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 17. forduló. Nagykanizsa, 120 néző. Vezette: Karsai (Blum, Babos). G.: Dömötörfy (23.), Bolla (39.), illetve Miskei (4.), Fülöp (19.), Kupás (27.), Béres (30.)

NFC: Szabó Á. - Kollár, Dömötörfy, Bolla, Kovács Gy. Csere: Szőke R. (kapus), Németh M., Bagó Be., Manganelli, Gyurcsányi, Béli M. Játékos-edző: Gyurcsányi Zsolt.

Bevallva-bevallatlanul könnyebbséget jelentett a hazai együttesnek (képünkön soraikból balról Béli Milán, Bagó Benedek, Szőke Richárd), hogy bebiztosította már az előző fordulóban felsőházi tagságát a bajnoki versenyfutásban, a fővárosiaktól ugyanakkor komoly koncentrációt igényelt még a nagykanizsai kétszer húsz perc, hogy ők is ott folytathassák. Nos, ebből a párharcból a vendégek egyik játékosa, Diemer Levente lényegében „kimaradt”, hiszen már az első percekben súlyos vállsérülést szenvedett, idővel kórházba is szállították. A budapestieket nem zökkentette ki mindez játékukból, hiszen nem csupán kétgólos vezetést szereztek, de ezt a második félidőben oly' módon tartották meg, hogy a kanizsaiak szépítése után az 1-2 akár még egy hosszú hajrát is hozhatott volna Kollár Péterék részéről. Amikor mindezt megnyithatták volna, az ELTE-BEAC abban az időszakban szerzett még két találatot, ami nem csupán a győzelmet, de egyben felsőházi tagságukat is eredményezte - számukra is.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.