Idén is volt kanizsai csapat a PENdroid versenyen

facebook megosztás

Jelenleg is zajlik a PENdroid középiskolai verseny a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az ország legtehetségesebb alkalmazásfejlesztő csapatainak megmérettetését tizedszer rendezik meg a kanizsai kampuszon.

Évekkel ezelőtt a verseny hagyományteremtő szándékkal indult és az egyetem egyik legfontosabb és legnagyobb presztízzsel bíró eseménye lett. A PENdroidon 2-4 fős csapatok vesznek részt, akiknek alig néhány óra alatt kell egy játékszoftvert kifejleszteniük. A fiataloknak ezúttal a körforgásos gazdaság témájában kellett alkotniuk egy programot. A szervezők szerint évről évre többen jelentkeznek a megmérettetésre.

- Én azt látom, hogy ez egy egyre népszerűbb téma, a munkaerőpiacon is egyre nagyobb igény jelentkezik a programozói tudással rendelkező szakemberekre. És a fiatalok is úgy látom, hogy ezt a trendet egyre jobban meglovagolják, és egyre többen érdeklődnek az ebben való fejlődés irányába - fogalmazott Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ tanszékvezetője.

PENdroid

Idén csaknem 30 csapat vett részt a versengésben, közülük a legjobb 10 szerepelhetett a kanizsai döntőben, a helyi színeket egy cserhátis gárda képviselte. Egerből és Balassagyarmatról is jutottak be a fináléba, utóbbi csapatnál igyekeztek megosztani a munkát a nap során.

- Mindenki egyénileg készült fel a versenyre, mindenki próbálta fejleszteni saját magát. Ketten programoznak, én magam a grafikus részét próbálom elvégezni a feladatnak. Lesz egy ember, aki a dokumentációt csinálja, segít a programozásban, ő mindenes lényegében – mondta Rácz Dániel, a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója. 

A verseny 19 óra körül zárul az eredményhirdetéssel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.