Tripammer Gyula utca: Megújulnak a parkolók, a járda és az útburkolat

facebook megosztás

2025 tavaszán kezdődhet a kivitelezés a Tripammer Gyula utcában. A temető környéke parkolási és közlekedési szempontból is a város egyik legkritikusabb pontja. A terület korszerűsítése bekerült a város uniós pályázati anyagába. Mint Horváth Jácint fogalmazott, a TOP Plusz egyik legfontosabb projektje lesz ez a korszerűsítés.

Nem csak a kátyúk okoznak problémát a temetőnél, de ahogy azt szerkesztőségünknek is rendszeresen jelzik nézőink, a buszmegállókkal is baj van és parkolni sem egyszerű. Minden megyei jogú városnak van egy büdzséje, amit az uniós támogatásból lehívhat. Mint azt Horváth Jácint elmondta, ez Nagykanizsa esetében mintegy 7 milliárd forint, amit meghatározott célokra, de szabadon választott projektekre lehet elkölteni. A városvezetés nemrégiben fogadta el a hat tételből álló helyi listát, köztük a Tripammer Gyula utca felújításával.

út

– A Kossuth tér utáni híd az, ami még érintetlen marad. Utána rögtön elkezdődik a felújítás, egészen az Erdész utcáig, több mint 700 méter hosszan. Megújulna az útburkolat, két réteg aszfaltot kapna, két végén a padka is meg lesz erősítve, 50-50 centi távolságra. Mellette a járda teljesen felújításra kerülne, térköves járda lenne, s alatta közmű is ki lesz cserélve. Ezt mind tartalmazza a projekt. Továbbá 107 darab parkoló épülne meg a temető mellett. Korszerű és normál körülmények között – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

A 316 millió forintos beruházással a vízelvezetési gondokat is megoldják, valamint egy gyalogátkelő is készül, amit szintén régóta hiányolnak az arra közlekedők. Horváth Jácint hangsúlyozta: a korábbi városvezetés nem látta fontosnak, hogy lépjen a Tripammer utca kapcsán, a 2019 óta regnáló testületnek pedig a versenyuszoda sorsa miatt volt megkötve a keze. Most az első terv már elkészült, ezt követi a pályázat beadása, majd a közbeszerzés és aztán jöhet a kivitelezés.

út

– Hiába dedikált ez a forrás és hiába a miénk, ettől még ugyanúgy el kell hozzá készíteni a pályázatot, s a projektet ki kell dolgozni, aztán beadni. Ennek a bírálata az nyár-ősz között lehet meg. Így én azt gondolom, hogy a tényleges kivitelezés, hiszen közbeszerzés is kell, de arra pont jó lesz a téli időszak, jövő tavasszal tud elindulni maga a kivitelezési rész. De az a lényeg, hogy ez már a „csőben van”. Elindítottuk azt a folyamatot, ami kapcsán sajnos nem rövid idő alatt, de a kivitelezésig jutunk – mondta el Horváth Jácint. 

A hat elfogadott projekt között szerepel még egy útfelújítás, méghozzá Sugár utca eddigi kihagyott szakaszának rendbetétele, 193 millióból. Érdekesség, hogy a TOP Plusz pályázat listáját egyhangúlag fogadták el a képviselők.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.