Ismét húzták a gázkart a motocross-pályán

facebook megosztás

Ismét országos bajnoki futamoknak adott otthont a nagykanizsai motocross-pálya, ezúttal a quadosok számára rendezhették meg az úgynevezett short-track quad, valamint a quadcross ob aktuális hazai fordulóját.

A nagyobb nyüzsgés nem volt véletlen tehát a krosszpályánál, a tegyük hozzá, hogy a mezőny kiegészült számos ifjú tehetséggel is, mivel az ő kategóriáik számára is rendezhettek izgalmas, a tudásukat próbára tevő körözéseket - esetükben talán még hangosabb szurkolást hallhattunk a pálya nyomvonala mellől egy-egy bravúros csatározásuk, előzéseik alkalmával.

Természetesen a felnőtt mezőny sem maradhatott ki futamaival a programból, s az ország számos részéről - esetenként már pénteken is - befutott nevezők (köztük a házigazda Kanizsa Motocross Sportegyesület) a csapataikkal mindent megtettek a lehető legjobb eredmények eléréséért, hogy aztán a további helyszíneken folytathassák a quad ob égisze alatt folyó ez évi versengésüket.

Az eredmények között sorjázva gyermek korosztályban a Devils SE versenyzője, Vass Vazul (Apex), gyermek plusz kategóriában pedig a Kanizsa Motocross SE tagja, Földesi Krisztián (Yamaha) zárt az élen.Juniorban Szabó Dániel Zoltán (Yosku Racing Team); KTM), junior +-ban Borbás Dávid László (Balkan Power SE; Yamaha) neve mellé tüntethették fel az első helyezést, a nyílt kategóriák közül openben Klárik Szabolcs (Yosku; KTM), open D-ben Ádám Károly (Suzuki), 400cc-ben Illa Péter (KMSE; Suzuki) lett a legjobb. A Prestige kategóriában Régi István (Devils SE; KTM), UTV-ben Jugovits János József (KMSE; Polaris) állhatott a dobogó legfelső fokára.

A quadcross ágazat alatt MXQ1-ben Karsai Levente (Ocskó Lóerő SE; Yamaha), MXQ2-ben Mohácsi Zsófia (Dabuvia 125 SKE; Yamaha), MXQ2 D-ben pedig Németh Ákos (Yamaha) neve hangozhatott el a díjátadó alkalmával első helyezettként.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.