Gyermekagykontroll-tanfolyam indul Kanizsán

facebook megosztás

Újra gyermekagykontroll-tanfolyam várja a 7-10 éves korosztályt a városi könyvtárban. A kétnapos tréningen olyan technikákat sajátíthatnak el a fiatalok, amelyek segítenek a tanulási összpontosításban és az indulatkezelésben.

Már gyermekkorában használta ezt a módszert Tihanyi Rita, bár ekkor még nem tudta, hogy ezt agykontrollnak hívják. A módszer lényege, hogy amit eldöntünk magunkban, azt képesek vagyunk véghez vinni. Számos olyan technika van, amivel lehet ezt a szándékot erősíteni, segíteni. Ezt próbálja átadni Tihanyi Rita a gyerekeknek egy kétnapos tanfolyam alkalmával.

 – Azt gondolom most már világszerte ismert, José Silva féle technikákat tanítom a gyerekeknek, az agykontrolltechnikákat. Természetesen azokat, amelyeket a gyerekek is képesek megérteni és alkalmazni a későbbiek során. 12 terület van, amiben segíthet az agykontroll a gyerekeknek, a gyerekek életében. Nem fogom mind a 12-őt felsorolni, de néhány fontosat igen. A technikák segítenek például a könnyebb, gyorsabb tanulásban, abban, hogy ellazuljanak – tudtuk meg Tihanyi Rita pedagógustól. 

agykontroll

A technikák segítenek abban is, hogy tudják az indulatiakat szabályozni, a gyorsabb megértésben, a könnyebb elalvásban és ébredésben. A gyerekeket is érintő problémák könnyebb kezelésben is segítség lehet az agykontroll – emelte ki Tihanyi Rita.

– A gyerekek életében, sok jó dolog történhet, az egyik ilyen jó dolog az, hogy eljönnek egy ilyen agykontrolltanfolyamra. Megismerkednek ezzel a módszerrel, és utána gyakorolják. Bizonyos idő után, már nem fogják, nem biztos, hogy fognak rá emlékezni, főleg, ha 7-8 évesen jönnek, most pont ez a kisebb korosztály az, akiket várok. Később nem biztos, hogy emlékezni fognak, hogy ez az agykontroll, hanem csak csinálnak valamit, ami a mindennapjaik részévé válik és ezáltal sokkal könnyebbé és jobbá válik az életük – tette hozzá Tihanyi Rita. 

Március 9-10-én, szombaton és vasárnapan, reggel 9 órától délután 4 óráig tart a tanfolyam, sok szünettel, vidám foglalkozásokkal és mozgással. Jelentkezni Tihanyi Rita közösségi oldalán lehet.

B.V.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.