A születésnapját ünneplő kézilabdázó vezérletével - frissítve!

facebook megosztás

A férfi kézilabda NB II E-csoportjának 12. fordulójában a listavezető Nagykanizsa a negyedik helyen álló PTE PEAC legénységét látta vendégül a Kanizsa Arénában.

Csordás Marcell a Nagykanizsa színeiben a heteseket is biztos kézzel értékesítette

A kanizsaiak számára kissé fájó pécsi meccs – és azon elszenvedett vereség – okán azért volt lényeges a győzelem megszerzése, hiszen így a rájátszásba vitt pontok mennyisége sem mindegy azon legénységekkel szemben, melyek követhetik a nagykanizsaiakat a felsőházba. Nos, a mintegy 200 néző előtt megrendezett dél-zalai bajnoki találkozón a baranyaiak amíg tartották magukat, még többgólos vezetésről is vissza tudtak jönni „belátható” távolságra, a mérkőzés utolsó negyedében aztán már nem volt kérdéses a győztes csapat kiléte.

A Nagykanizsa a február 17-én éppen születésnapját ünneplő Csordás Marcell vezérletével (képünkön éppen heteséhez készülődvén) – no meg kilenc góljával – 20-16-is félidőt követően 41-32-re győzte le a PTE PEAC-ot, s így a szezon utolsó alapszakaszbeli bajnoki mérkőzését biztos sikerrel abszolválta.

A kézilabdázók "arénázása" a hétvégére még korántsem ért véget, hiszen vasárnap 15 órától a Tungsram SE Nagykanizsa női NB II-es csapata is ott fogadja ellenfelét, nevezetesen a Szekszárdot.

kézi

 

Visszavágott a férfi kézicsapat a PEAC-nak. Csalló Ádám együttese az alapszakasz során mindössze egyszer kapott ki, akkor éppen a pécsi egyetemistáktól. Szombaton azonban magabiztos játékkal, jelentős különbséggel, 41-32-re győztek a dél-zalaiak az Arénában.

Rangadónak indult a mérkőzés és mintegy 200 fő várta a csapatokat a csarnokban. Kezdetben kiegyenlített játék zajlott a parketten, nehezen indult be a kanizsai támadójáték, míg a vendégek legjobbja, Forgács Dávid jól kezdte a meccset. A játékrész derekán sikerült fordítani, leginkább Kovacsics vezérletével.

Az első félidő végére a hazai védekezés is összeállt és Kovács András bravúrokat hozott a kapuban, így 20-16-nál mentek szünetre a csapatok. A második félidőt is jól kezdték a pécsiek, a mínusz egyért is támadhattak a vendégek. Kovacsics labdaszerzését követően azonban kiharcolt egy kiállítást a Kanizsa, ami döntőnek bizonyult, hiszen Csalló Ádám csapata onnan már nem engedte ki a kezéből a meccs irányítását. A szombaton 26. születésnapját ünneplő házi gólkirály, Csordás Marcell is egyre jobban belelendült, a szélső végül meg sem állt 9 gólig. A végén már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e közte 10, de az utolsó gólt a pécsiek lőtték, kialakítva a 41-32-es végeredményt. A látottakkal Csalló Ádám érthetően elégedett volt, hasonló folytatást vár a tréner az alapszakasz további két meccsére és a rájátszásra.

– Ott, Pécsen nem sikerült nagyjából semmi abból, amit elterveztünk. Nem a reális arcát mutatta a csapat. De úgy gondolom, a mai teljesítmény volt az, amivel a következőkben be tudjuk húzni a hátralévő mérkőzéseinket az alapszakaszban, illetve majd a rájátszásra készülünk – fogalmazott Csalló Ádám vezetőedző. 

A vendégek sorsát Kovács Gábor János szerint a védekezésük pecsételte meg, hiszen 41 gólt kapva nem lehet eredményt elérni.

– Nagyon gyengén védekeztünk, 41 gólt kaptunk, az első félidőben már 20-at. Próbálkoztunk különböző nyitott formációkkal, zárt hatos fallal, de igazából sehogy sem tudott összeállni a védelmünk és abszolút ez okozta a vereséget. A Nagykanizsának pedig gratulálok és sok sikert kívánok nekik, hogy elérjék a céljaikat és NB I/B-s tagságot szerezzenek ebben a szezonban – mondta el Kovács Gábor János, a PTE-PEAC vezetőedzője. 

Az alapszakaszból két meccse maradt még a listavezető Nagykanizsának, Kovacsicsék Mecseknádasdra és Siklósra látogatnak. Hazai környezetben legközelebb már a rájátszásban lépnek parkettre a dél-zalaiak, várhatóan április elején.

P.L. és M-B.GY.

(Borítókép: Polgár László, fotó: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.