A színpadi élet a Cserháti-iskolában

facebook megosztás

A színházi világ szakmai sokszínűségébe nyerhettek betekintést ma délelőtt a Cserháti-iskola tanulói. A program során a diákok irodalmi és zenei előadásokon, dráma- és sportfoglalkozásokon, valamint vetélkedőkön is részt vettek.

Az iskola tavaly ősszel jelentkezett a KultUp elnevezésű programra. A szervezők sokszínű lehetőségekkel készültek a gyerekek számára annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet kaphassanak a színpadhoz köthető folyamatokból. Farkas Tünde úgy látja, sok tanulónak nagyon szűk az érdeklődési köre, így egy ilyen esemény által jóval szélesebb rálátásuk lesz az őket körülvevő világra. Mint fogalmazott, ha nem találkoznak ezzel a fiatalok, akkor nem is tudják ezt választani.

– Mi abban bízunk, hogy a gyerekek színház iránti érdeklődése mindenképpen megnő, tehát a színházba járás vagy a különböző színdarabok utáni érdeklődés az megmarad, úgyhogy talán egy kicsit a lelkük is változik, a lelkük is módosul. Kicsit finomodnak, egy kicsit érzékenyebbek lesznek a világra. Szerintem ez a legfőbb hozadéka ennek a napnak – mondta el Farkas Tünde, a Cserháti Sándor Technikum és Kollégium történelemtanár. 

színház

A diákok osztályonként vehettek részt az egyes programokon. Tóth Kitti régóta érdeklődik az irodalom iránt. Elmondta, gyakran jár színházba, így ezek az előadások különösen izgalmasak számára.

– Megismerhetünk új dolgokat, esetleg a színházi szereplőket, hogy hogyan készülnek a darabokra. Ez engem eléggé érdekel, és úgy gondolom, hogy sok új élménnyel zárul a nap – fogalmazott Tóth Kitti, a Cserháti Sándor Technikum és Kollégium tanulója.

A rendhagyó tanítási napon összesen 16 osztályból több mint 400 diák vett részt.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.