Színvonalas, minőségi programokkal készülnek a közönség számára

facebook megosztás

Nem csak az adventi időszakban, de egész évben a minőségi kulturális műsorokat keresi az igényes kanizsai közönség – fogalmazott Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. A koronavírus-járvány és az energiaválság okozta problémák után, a központ intézményeinek látogatottsága immár a különösen jónak számító 2007-es év átlagának felel meg.

Elsősorban a színházi előadások népszerűek, amik idén reneszánszukat élik – kezdte Kovácsné Mikola Mária. Ezt az is jól mutatja, hogy a Hevesi Sándor Művelődési Központ különböző színházbérleteinek előadásai mind telt házzal mennek, ez a gyermekszínházi bérletekre is vonatkozik.

- De minden értékes programmal ugyanez a helyzet. A komoly- és könnyűzenei hangversenyekre gondolok, a pódiumestekre, a különböző ismeretterjesztő programokra, a különböző képzőművészeti kiállításokra, és nem csak a Hevesi Sándor Művelődési Központban, hanem a Medgyaszay Házban és a Móricz Zsigmond Művelődési Házban megrendezett eseményekre is ugyanez jellemző. Összegezve tehát, az igényes nagykanizsai közönség minőséget követel, és mi örömmel teszünk eleget ennek a követelésnek – mondta Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója. 

KKK

Programokból és műsorokból ugyanis nincs hiány a városban, hiszen az adventi időszak beköszöntével még inkább megnő azoknak a száma, akik az otthonukból kimozdulva szeretnének szórakozni vagy éppen művelődni. Kovácsné Mikola Mária elmondta, a korosztályokat illetően az általános iskolás gyermekek és a középkorú felnőttek között ugyan van egy szakadék, egy olyan réteg, akiket nehezebben tudnak megszólítani, de a hamarosan induló New Wave Sessions koncertsorozattal igyekeznek nekik is kedvezni. A karácsonyt megelőző hetekben azonban főleg a családoknak és a gyermekeknek készülnek rendezvényekkel.

- Ez az időszak a befogadott rendezvényektől hangos. Tehát mi, mármint a Kanizsai Kulturális Központ munkatársai tényleg csak nagyon-nagyon kevés programmal készülünk, a nálunk működő közösségek tekintetében, akár nyilvános, akár zártkörű számukra és vendégeik számára. Itt a városban nagyon színvonalasan működő közösségek vannak, aktív közösségek, akik advent idején szeretik megmutatni magukat, és mi ebben partnerséget nyújtunk azzal, hogy befogadjuk az ő általuk szervezett eseményeket, és mint szervezőtárs részt veszünk a közönség toborzásában is – tette hozzá Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója. 

A befogadott rendezvények is nagy látogatottságot ígérnek. Az elkövetkező hetekben mások mellett Polyák Lilla és Janza Kata adventi koncertje, a SWANS Balett karácsonyi gálaműsora, a Fentős Ferenc Kamarazenekar adventi hangversenye és a Nektár Színház által előadott Hattyúk tava is várja a kanizsai közönséget.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.