Esélyeinek megfelelően

facebook megosztás

A Magyar Tradicionális Kung fu és Wushu Szakszövetség a magyar bajnoki döntőjét Mosonmagyaróváron rendezte meg, az eseményen a tavaszi és az őszi fordulóban elért eredmények alapján lehetett indulni.

A Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa SE versenyzője, Nagy Zeusz qingda (light contact) küzdelemben, az ifjúsági fiúk 70 kg-os súlycsoportjában első helyezést érte el, valamint a wing chun fegyveres (wing chun kard) formagyakorlatban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Zeusz ezzel két magyar bajnoki címet szerzett, a kanizsai klubszínek hírnevét is öregbítve.

- Zeusz évről évre fejlődik mindkét versenyszámában – fogalmazott edzője, Johanidesz Gábor. – Küzdelem kategóriában sokszor magasabb súlycsoportban vagy épp egy korosztállyal fentebb kell teljesítenie, de már évek óta az első helyen végez. A wing chun formában nehéz dolga van, hiszen a mezőny erős, ellenfelei folyamatosan készülnek a versenyre, lényegében csak abban a kategóriában indulnak. Ezzel ellentétben Zeusz több szövetség versenyén, különböző kategóriákban áll helyt folyamatosan, valamint komoly vizsgarendszerben is bizonyít a külföldi mester előtt.

A kisalföldi eseményekkel párhuzamosan Zalaegerszegen rendezték meg az European Fight Games IV versenyt, melyen Csamangó Áron a 15-17 évesek korcsoportjában, a glory (K1) light contactban 81 kg-ban második helyezést ért el, Johanidesz Gábor pedig a mixed traditional forms (vegyes formagyakorlat) kategóriában lett negyedik, fegyveres forma kategóriában pedig elsőséget könyvelhetett el.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.