Újra az NB I-es mezőnyben a női kosarasok

facebook megosztás

Egy idény kihagyását követően újra a női kosárlabda amatőr NB I-es mezőnyében indulhat a Kanizsai Vadmacskák SE együttese, az ifjú hölgyek a Piros csoport után ezúttal - a 2023-2024-es szezonban - a Zöld csoportba kaptak besorolást.

A szakvezetői feladatokat a kosárlabda sportágában évtizedek óta kiváló szakmai vezetést és munkát végző Gábor Erzsébet látja el a KVSE-nél, s ezúttal ismét itt az ideje annak, hogy a nagykanizsai fiatal női kosarasok az amatőr NB I szintjén megmérettessék magukat.

- Nincs teher úgymond a helyi leányaink szereplésén a bajnokságban, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint helytállni – fogalmazott Gábor Erzsébet. - Így teszünk majd a bajnokság első fordulójában, vasárnap, Szolnokon is, a házigazdák valamivel idősebbek ugyan, de hozzánk hasonlóan fiatal együttest alkotnak.

Miként azt a nagykanizsai szakember elmondta, lényegében teljes mértékben azokból a kadet és junior korosztályos játékosaikból áll a Vadmacskák amatőr NB I-es csapata, akiket néhány hete már a Zalakaros Kupán is láthattak az érdeklődők. A Vadmacskák a hazai mérkőzéseiket a Cserháti-csarnok mellett minden bizonnyal majd az Arénában is rendezhetik, s ez még akkor is így lesz, ha a sportág kedvelői tudják, az oktatási intézmény csarnokának egyedi „lelke” van, lévén a '60-as évek végétől számos sikert láthattak a falai között. Ami viszont egyelőre a legközelebbi feladat: vasárnap a Kanizsai Vadmacskák Szolnokon mérkőzik.

P.L.

(Borítókép: PL)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.