Instrukciókat és gólokat osztogatva a pályán

facebook megosztás

Múlt szombaton több lehetőség is adódott arra, ha valaki úgy gondolta, futballmeccsre kíváncsi, hiszen az NB III-tól a vármegyei kupáig bezárólag látogathatott ki eseményekre – más kérdés, hogy lényegében valamennyi egyazon időpontban kerülhetett sorra.

Labdarúgó NB III Dél-nyugati csoport, 4. forduló:

FC Nagykanizsa (5.) - Mohácsi TE 1888 (14.) 2-0 (1-0)

Nagykanizsa. G.: Lőrincz (11.), Sági M. (48.)

Kiállítva: Vég B. (27., Mohács)

A tabellán mid feljebb kúszó FC Nagykanizsa lényegében a mindkét félidő első felében szerzett találatával lényegében el is döntötte a mohácsiakkal szembeni mérkőzést.

Zalai labdarúgó I. osztály, 2. forduló:

Szepetnek SE (6.) – Flexibil-Top Zalakomár ESE (14.) 7-0 (5-0)

Szepetnek. G.: Bános (6.), Nagy T. (21., 41., 59.), Millei B. (29., 30.), Orsós R. (90.)

Kiállítva: Mutter M. (90., Zalakomár)



Bár a kép ezt sugallja, nem a Szepetnek SE csúszott el a legutóbbi bajnokiján, hiszen 7-0-ra nyert a Zalakomár ellen

Az „igazoltan hiányzó” Németh István szepetneki edző helyett Nagy Tamás, a hazaiak irányítója „halmozta” ezúttal is a feladatokat, hiszen a megbízott edző hatáskörének ellátása közben idővel a gól-felelősi szegmensből is szerette volna kivenni részét. Bános Levente korai találatánál, pontosabban még azt követően sem utalt arra nagyon semmi, hogy idővel a vendégek hitehagyottá is válnak. A második játékrésznek azonban lényegében megágyazott, hogy Nagy mellett Millei Bálint is duplázott. S akkor már mind több komári játékos focizott lehajtott fejjel, a vendéglátó Szepetnek SE – Orsós Roland találatával lezárva - pedig könnyed győzelmet könyvelhetett el szezonja első hazai bajnoki találkozóján.

Kiskanizsai Sáskák SE (8.) – Semjénháza SE (1.)

Kiskanizsa. G.: Turi (85.), illetve Horváth P. (49.), Kovács Gy. (56., 58.)



Dömötör Patrik (18) és társai az első félidőben még minden helyzetben tisztázni tudtak a Semjénháza ellen, a másodikban aztán érvényesült a papírforma

Fotók: Polgár László

A két, igencsak átalakult kerettel a szezonnak nekivágó csapat első félidei csatározása a Sáska lelkes játékáról szólt a futballtudásban valamivel gyorsabb vendégekkel szemben. A második félidőben aztán megérkeztek Kiskanizsán - szintén - a pályán belüli instrukciók mellett a szerzett gólok is, hiszen a játékos-edző Kovács György kétszer is beköszönt Horváth Péter vezető találata után, a találkozó hajrájában aztán Turi Dániel szépített hazai oldalról.

Tarr Andráshida SC (5.) – Deák-Gizmó Murakeresztúr SE (11.) 1-1 (1-0)

Andráshida. G.: Orbán E. (31.), illetve Körösi D. (59.)

Az újonc dicséretesen állt helyt a zalai vármegyei futball egyik rangos képviselője ellen, ráadásul tették a keresztúriak mindezt idegenben.

Zala Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Belezna SE – Miklósfa SE 2-5 (0-2)

Belezna. G.: Hammer (65.), Lervencz (70.), illetve Béli K. (14., 79.), Halajkó (58.), Puskás (22., 89.)

Galambok SC – Znet Telekom Becsehely KSE 0-5 (0-3)

Galambok. G.: Molnár M. (9., 32.), Bódi (18.), Neuman (62.), Bölcz (83.)

Ismert már a kupasorozat negyedik körének a sorsolása is, a program szerint „focirégiónkban” augusztus 30-án, szerdán Zalakomár – Murakeresztúr, Miklósfa – Kiskanizsa, valamint Becsehely – Szepetnek mérkőzéseket rendeznek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.