Erőemelő magyar bajnokságot rendeztek a Kanizsa Arénában

facebook megosztás

Az országos versenyen ifjúsági, junior és masters kategóriában mérettették meg magukat a versenyzők, így többen első helyen végeztek, köztük Gerlei Lilla is, a kanizsai Centurio Sportegyesület tagja.

A bajnokság ezúton a helyi erőemelő sportegyesület rendezésében valósult meg. Kromek András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke szerint az aréna tökéletes helyet biztosított a versenyre, ahol előbb a női majd a férfi nevezők vetették össze képességeiket.

–Utánpótlásban 9 súlycsoportban mérettetik meg magukat az utánpótlás versenyzők, női-férfi kategóriában és 8 súlycsoportban pedig a Masters versenyzők. Összesen 70 versenyző nevezett a mai versenyre. Most a női versenyzők eredmény hirdetése zajlik éppen, mellette pedig a férfi versenyzők mérlegelése és ruhabemutatása. Ők 13 órakor kezdik a verseny – nyilatkozta Kromek András, a  Magyar Erőemelő Szövetség tagja. 

Volt olyan kétszeres világbajnok versenyző is, akinek a sérülése sem akadályozta meg, hogy elinduljon a megmérettetésen.

– Az idei vb óta én egy sérüléssel küszködök, ami eléggé hátráltat, nyilván mindent megfogok tenni, hogy egy jó teljesítményt nyújtsak, de csúcsteljesítményt nem várok most magamtól – fogalmazott Schauel Kornél.  

Első helyezést ért el többek között Torma Lajos, Balog Nátán, Újvári Dóra és Kanizsa színeiben Gerlei Lilla.

– Sajnos most csak egy tagunk tudott részt venni a versenyen, a másik sérülés miatt lábadozik. Jó eredménnyel zártunk, kategóriában első helyezett lett Gerlei Lilla az országos bajnokságon, aki a Centurio Sportegyesület színeiben versenyzett – árulta el Király Attila, a Centurio Sportegyesület elnöke. 

Király Attila hozzátette, szeretnék, hogy a gyerekek megismerkedjenek ezzel a sportággal. A kanizsai klub elnöke szerint ha valaki időben vág bele ebbe a sportba,  és kiskorától kezdve, fokozatosan felépíthet egy olyan edzettségi szintet, amellyel akár már a 20-as éveinek elején Európa- vagy Világbajnokságon is indulhat.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.