Az ezüstök is szépen csillognak

facebook megosztás

Az ifjúsági és junior ökölvívók 71. Bornemissza Gergely Emlékversenyén tizenkét ország versenyzői léptek szorítóba Egerben, többek között a házigazda magyarok mellett Kazahsztán, Ukrajna, Kanada, Jordánia, Grúzia válogatottjai is elindultak a tornán.

A Kanizsa Box Klubot hét öklöző képviselte, közülük Kovács Petra ifjúsági női 75 kg-ban rögtön az elődöntőben revansot tudott venni: a Vasas versenyzőjét, aki pár hónappal korábban még legyőzte, most sima mérkőzésen egyhangú pontozással verte Petra, s készülhetett ezzel a döntőre. Szira Zsófia +81 kg-ban az elődöntőben egy ukrán válogatott ellen bokszolt, akire többször is rá kellett számolni, a második menetben aztán győzött is döntő fölénnyel. A finálék során mindkét lányra ukránok vártak, s a kanizsai szakvezetés szerint vitatható mérkőzésen Kovács és Szira is három kettes pontozással maradt alul.


A kanizsai öklözők a Bornemissza-emlékversenyen is megmutathatták tudásukat

- Mindketten megérdemelték volna az aranyérmet – fogalmazott Tóth László, a KBK vezetőedzője. - Tovább lépve a srácoknál Kovács Bence és Balogh Krisztofer a +92 kg-osok mezőnyében indultak, az elődöntőig jutottak, de ott már ők sem tudtak túllépni az ukrán válogatott bokszolókon, így ők bronzérmesek lettek. Horváth Mirabella junior 63 kg-ban úgyszintén az elődöntőben maradt alul magyar ellenfelével szemben, majd Stofa László 51 kg-ban, Bakonyi Tibor pedig 67 kg-ban szintén a negyeddöntőben búcsúzott.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.