Rengeteg jótékony hatása van a cseresznyének

facebook megosztás

Ma már közel 1000 fajta cseresznye létezik szerte a világban, különböző színnel, mérettel, ízzel. Még tart a szezon, ezért érdemes belőle minél többet enni. Rengeteg jótékony hatása van és mindemellett számtalan finomságot is készíthetünk belőle.  A cseresznye 78-82 százaléka víz, ezért a nyári hőségben az egyik legjobb szomjoltó. A benne lévő vitaminok pedig fokozzák a szervezet védekezőképességét és a súlyos betegségek megelőzésében is segíthet.

– Nagyon magas a C-vitamin tartalma, ami pedig immunerősítő vitamin. Ebben az időszakban kiváltképp fontos a szervezetünknek, hogy jól működjön az immunrendszerünk. Minél kevésbé legyenek fogékonyak a fertőzésekkel, megbetegedésekkel szemben. Nagyon magas még a kalcium, kálium, foszfor, kobalt tartalma, vas tartalma is van, tehát tényleg nagyon sok minden található benne – mondta el Szűcs Petra dietetikus.

Sokféleképp fogyaszthatjuk a gyümölcsöt. Markács Zoltánné remek cseresznyés finomságokat készít otthon.

– Lehet belőle cseresznyelekvárt, de ahhoz nagyon érett és a nagyon fekete cseresznye lenne az ideális. Nagyon sok fajtát lehet csinálni. Lehet belőle csokoládéval dúsítani, meggyel, bármilyen vegyes gyümölccsel. Nagyon finom. Lehet belőle ivólevet csinálni. Szörpöt, szárított, aszalt cseresznyét úgymond. Az is nagyon finom. Süteményeket, bármilyen süteményt, rétest, kelt rétest – mondta el Markács Zoltánné.

Manapság már 10-15 perc alatt be lehet főzni egy lekvárt, hiszen rengeteg újdonság és hasznos hozzávaló van a boltok polcain. Könnyedén és hamar összeállíthatunk egy finom süteményt is, a jótékony hatások pedig nem maradnak el, ha rendszeresen fogyasztjuk az aktuális idénygyümölcsöket.   

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.