Bemutatták az Ápolói hivatás a XXI. században című könyvet

facebook megosztás

A Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete még januárban hirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit. A mai napon a nagykanizsai kórházban értékelték a munkákat és bemutatták az Ápolói hivatás a XXI. században című könyvet. 

Az Egészségügyi Világszervezet 2020. évet Florence Nightingale 200. születésnapjának tiszteletére az ápolók és a szülésznők évének nyilvánította. Ez alakalomból a Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezete meghirdetett egy pályázatot az ápolóhallgatók és az ápolási hivatást gyakorlók felé, hogy írásos formában mutassák be a hivatásuk szépségeit. 

– Mit jelent ma ápolónőnek lenni? Miért lesz valakiből ápolónő? Miért választja ezt az életpályát? 19 pályamunka érkezett országszerte a legkülönbözőbb kórházakból, szociális otthonokból, intézményekből. Segédápolóktól, diplomás ápolóktól, fiataloktól, idősektől, hölgyektől és uraktól, úrtól. Az ő pályamunkájukat értékeltük a mai napon – mondta el Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosa.

A pályamunkákkal 2020. február 29 - ig lehetett pályázni, a díjazottak pedig a mai napon vehették át elismeréseiket.

– Pályaműveknek az elbírálásában tulajdonképpen azt néztük, hogy milyen a szakmaiság, azt néztük, hogy mennyire egyedi a dolog, mennyire szól a hivatásról, mennyire van benne az ápolói pálya, tehát, hogy mennyire önmagukat mutatják be a pályázók – árulta el Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület Zala megyei vezetője.

A könyvben bepillantást nyerhetünk az egészségügyi-, és szociális rendszer működésébe, a hivatásukat gyakorlók szakmaiságába  és olvasás közben átélhetjük velük együtt a napi örömeiket és küzdelmeiket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.