Új névadó szponzorral és ausztriai tehetséggel

facebook megosztás

A csapat háza táján az új szponzori szerződés jelentette a legnagyobb erősítést amellett, hogy a keret gyakorlatilag együtt maradt a tavalyi idényről.

- Csapatunkhoz érkezett az ifjúsági korosztályos osztrák-magyar kettős állampolgárságú Horváth Dominik, aki eddig nem volt igazolt játékos, rá pedig Ausztriában találtunk – mondta el Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. - A burgenlandi magyar apa és magyarországi anyuka tehetséges gyermeke így az „utánpótlás táblás” vonalat erősítheti az első számú együttesünknél is, tulajdonképpen tehát Dominikkal gyarapodott a keretünk, aki egyébként 16 évesen már nemzetközi mester.

A bajnokság a vasi megyeszékhelyen dupla fordulóval rajtol, a kanizsaiak szombaton 15 órától a miskolciakkal, vasárnap pedig az újonc Maróczy SE lesz az ellenfele a Tungsramnak.

- Mondhatni mi egy esztendő után ugyanabba a folyóba léptünk, hiszen ezúttal is a DVTK-val kezdünk. Biztosan kemény partik elé nézünk, s annyit talán érdemes megjegyezni, hogy idén egy meccs keretében a csapatoknál már csupán három-három légiós sakkozó ülhet táblákhoz négy helyett. Vasárnap a szegedi Maróczy SE-vel játszunk, s az újonc ellen szeretnénk győzelmet elkönyvelni.

A bajnokság az előttünk álló szezonban is kilenc fordulóból áll és 2018-ban még a harmadik fordulót bonyolítják majd le az NB I-ben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.