Sakkot ad a Tungsram

facebook megosztás

Ismét a Tungsram nevét viseli az élén a nagykanizsai sakkcsapat. A támogatási és együttműködési megállapodást a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub – valamint az Aquaprofit Zrt. – elnöke, Nádasi Tamás és a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója, Jörg Bauer írta alá Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia klubtermében.

A Tungsram ezzel visszatért a szponzori szerepben, hiszen évtizedekig viselte a nevét a sakkcsapat, ám a cég előző tulajdonosa, a GE nem vett részt támogatóként a sakkéletben.

A budapesti szerződéskötésen ott volt „a klub 13. játékosaként” bemutatott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is. A politikus hangsúlyozta, nem csak ő, de minden nagykanizsai polgár hálás lehet a Tungsram Group elnök-vezérigazgatójának, Jörg Bauernek, hiszen a cégvezető dél-zalai szerepvállalásának egyik első lépése volt, hogy kifejezze, hajlandó támogatni ezt a sportágat.

– Ez a sakkcsapat méltó múlttal rendelkezik ahhoz, hogy ilyen komoly támogatói legyenek. A Tungsramnak köszönhetően újra visszatért a világítástechnikai üzletág Nagykanizsára és a sportszponzorációba is, ami azért különösen nagy szó, mert a cég elmúlt mintegy 20 évére ez nem volt jellemző.

Jörg Bauer elmondta,a Tungsram család arra törekszik, hogy jelmondatához híven – „Örökségünk az innováció” –, amiben csak lehet, támogassa a jövő generációját.

– Magyarország szoftverfejlesztési és adattudományi területeken a világelithez tartozik, ami annak is köszönhető, hogy a sakk óriási hagyományokkal, tradícióval rendelkezik az országban. Büszkék vagyunk arra, hogy Nagykanizsa városa és az Aquaprofit mellett a sakk támogatásával nemcsak a kiváló bajnoki szereplés lehetőségeit teremtjük meg, hanem ezzel az ország és gyermekeink jövőjébe is befektetünk – tette hozzá a cégvezető.

Nagykanizsa idén már 30. alkalommal rendezte meg a Batthyány-kupát, ami Dénes Sándor szerint jól jelzi, hogy a kanizsai sakknak nemcsak múltja és jelene van, hanem jövője is.

– Büszke vagyok a Tungsramra, hiszen a legnagyobb cégünk, a legtöbb munkahelyet biztosítja a környéken élőknek. A sakkot támogatni mindannyiunk küldetése, hiszen ez a város egyik legfontosabb sportága – fogalmazott a polgármester.

A Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub néven szereplő gárda első csapata jövő héten kezdi meg bajnoki szereplését. Nádasi Tamás klubelnök szerint jó esély mutatkozik a címvédésre, de rögtön az első fordulóban egy rangadó következik, hiszen kettős mérkőzésen mérik majd össze tudásukat a miskolciakkal. A vezető szerint a borsodiak mellett a Paks és a Szombathely lehet a legfőbb trónkövetelő, de a Tungsram érkezésének köszönhetően biztosítottá vált, hogy a nagykanizsai sakkal nem csak idén, hanem hosszú évekig számolni lehet az ország legjobbjai között.


(Fotók: Mikó-Baráth György, Tungsram)

Nádasi Tamás részletesen ismertette a csapat történetét, s mint elhangzott, a nagykanizsai sakk jövőre már 100 éves lesz. Az utóbbi időszakban páratlan sikereket aratott: a 11 magyar bajnoki címből 10-et megszakítás nélkül ért el, nyolcszor 100 százalékos eredménnyel. A csapattagok között világ- és olimpiai bajnokok szerepeltek, egy időben itt játszott Polgár Judit és Portisch Lajos is.

Az ünnepélyes aláírásra eljött a klubtag Ribli Zoltán olimpiai bajnok is, aki az egyik izgalmas meccsét mutatta meg a résztvevőknek, és természetesen leült a sakktáblák mellé is.

Mikó-Baráth György

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.