Köszönet az elhivatottságért – elismeréseket is átadtak a magyar ápolók napján

facebook megosztás

Nemcsak a mindennapi munkájukért, hanem a hivatástudatukért és a szolgálatkészségükért is köszönet illeti az ápolókat – ezt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondta a magyar ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen a Kanizsai Dorottya Kórházban. A délelőtti rendezvényen elismeréseket is átadtak, majd szakmai előadásokkal folytatódott a program.

Az ápolói szakma kétszáz évvel ezelőtt lefektetett alapjai ugyan nem változtak, de az orvostechnológia és a gyógyászat rohamos fejlődése új kihívások elé állítja a ma ápolóit. – Szinte egész életükben tanulniuk kell, hogy naprakész tudással rendelkezzenek. Emellett a régi, hagyományos követelményeknek is, mint az empátia, a türelem, az emberség, a szeretet, ott kell lenniük egy ápoló, ápolónő tarsolyában – mutatott rá Dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvos.


Cseresnyés Péter: köszönet az ápolóknak a szolgálatkészségükért (Fotó: Gergely Szilárd)

„Az életnek értéket csak a szolgálat adhat”, idézte Márai Sándort az ünnepségen Cseresnyés Péter. Az államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az ápolóknak a mindennapi munkavégzésen túl elhivatottságukért és áldozatkészségükért is köszönet jár, és nem csak az év egyetlen napján. – Szépen, olyan mértékben fejlődött a bérük, amilyet a gazdaság megengedett. Más területeken, más hivatásban dolgozó emberek ezt már megkapták, így például a rendvédelmi dolgozók és a pedagógusok. Most az egészségügyben dolgozók vannak soron, és január elsejétől egy jelentős mértékű, nyolcszázalékos béremelést kaptak. Ez tulajdonképp ennek az ünnepségnek a másodlagos értékét adja, az első és legfontosabb az erkölcsi megbecsülés – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.


A magyar ápolók napján elismeréseket is átadtak a kanizsai munkatársaknak (Fotó: Gergely Szilárd)

Az ünnepségen a kórház öt munkatársa dicséretben részesült, Jenei Judit pszichiátriai szakápoló a Magyar Ápolási Egyesület kitüntetését vette át, Filákné Gábor Erzsébet és Boros Károlyné pedig a napokban országos elismerést kapott. Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a magyar ápolók napjává Magyarország első országos főápolónőjének, Kossuth Zsuzsannának a születésnapját.

 

A magyar ápolók napja alkalmából munkájuk elismeréseként az alábbi dolgozók részesültek dicséretben:

Andrasekné Miksó Rita (asszisztens, Egynapos Szemészeti Ellátás)

Árvai Csabáné (gyógyszertári szakasszisztens, Intézeti Gyógyszertár)

Holender Tamásné (felnőtt szakápoló, Belgyógyászati Osztály Kardiológia Részleg)

Kanizsai Attiláné (felnőtt szakápoló, Fül-Orr-Gégegyógyászat Ambulancia)

Vörös Attiláné (szülésznő, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály)
 

Magyar Ápolási Egyesület Elismerő Díszoklevél kitüntetést adományozott:

Jenei Judit (pszichiátriai szakápoló, Pszichiátriai Osztály)
 

Országos kitüntetésben részesült:

2018.02.19-én a magyar ápolók napja budapesti központi ünnepségén a Magyar Ápolási Egyesület javaslata alapján Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült:

Filákné Gábor Erzsébet (szociális munkás)

2018.02.19-én a magyar ápolók napja budapesti központi ünnepségén Kossuth Zsuzsanna Díjat kapott:

Boros Károlyné (pszichiátriai osztályvezető főnővér – Msc ápoló)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.