Az ünnepek alatt főként az édességeket és a húskészítményeket ellenőrzik

facebook megosztás

A téli szezonális ellenőrzések időszakában, december 1. és 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.



Ez a videó azt mutatja be, amikor több mint 2,5 tonna húst, húskészítményt és fűszert vont ki a forgalomból a Nébih

 

Az igazgató hozzátette: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat és a jogszabályok ismerte is folyamatosan nő a vállalkozók körében.

Pleva György azt tanácsolat a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van és az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.



MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.