Évadzáró a Király Női Klubban

facebook megosztás

A rendhagyó programnak sokkal több köze volt az egészségmegőrzéshez, mint azt az első pillanatban gondolták a résztvevők. Koffein és fehérje - ez állt az egészségmegőrző klub hétfői programjának középpontjában.

– Tíz évvel ezelőtt a sajtválaszték Magyarországon elég szűkös volt. A cél, hogy megismerjük, hogy nem csak húsokkal lehet bevinni fehérjét, hanem tejtermékekkel és ha egy kicsit meg tudjuk válogatni, hogy milyen minőséget válasszunk, akkor ez a mai este erre kiváló alkalom lesz – mondta el Némethné Ignácz Andrea a Király Női Klub vezetője. 

Manapság egyre többen megválogatják, hogy mit esznek, és igaz ez a sajtokra is. Burján Emese ezúttal a friss és lágy, a gyúrt, a füstölt, valamint az érlelt sajtok világába kalauzolta a közönséget.

– A sajt egy nagyon magas fehérje tartalmú élelmiszer, kalcium szükséglet miatt, nekünk nőknek, az időskori csonttörés miatt nagyon jó, aztán állítólag még a boldogsághormonokat is felszabadítja, de például kiváltja a desszertet, amelyet már nagyon sokan alkalmaznak, hogy a cukros legutolsó fogás helyett már egyre többször látom, hogy sajtot szolgálnak fel az étkezés levezetéséül – fogalmazott Burján Emese kistermelő.  

Érték a mérték. Ez a kávézásban is igaz. Minderről már Czeglédi Dóra kávémester beszélt a vendégeknek.

– Szerintem a magyar emberek még mindig azért kávéznak, mert ez egy indok arra, hogy összejöjjenek a barátokkal, indok a beszélgetésre. Még nem tartunk ott, hogy azért kávézzunk, hogy megízleljük különböző országok, kávétermelő területek kávéit – mondta el Czeglédi Dóra barista.  

A külföldről hazaköltözött barista célkitűzése, hogy az emberek észrevegyék, a kávé lehet más is, mint azt a legtöbben ismerik. Egy finom ital különleges ízjegyekkel, aromákkal, zamattal.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.