Közösen főztek a PEN oktatói és hallgatói a kondérpartin

facebook megosztás

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító kondérpartit a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A közösségépítő főzőversenyre ezúttal tíz csapat nevezett. 

A kanizsai kampuszon évtizedes hagyománya van a kondérpartinak, amikor a félév végén, oktatók, hallgatók és további érdeklődők közösen ragadnak fakanalat. Az idei megmérettetésre többen neveztek, mint az előző években. A résztvevők idén is számos különböző ételt készítettek, így lehetett nigériai levest és saslikot is kóstolni, de a hagyományos fogások sem maradtak ki a repertoárból. 

- Mi vaddisznóhúsból csináltunk chilisbabot, az egyik csapattársunk lőtte ezt a vaddisznót egyébként és egy titkos, házi recepttel fűszereztük. Reméljük jól fog sikerülni – árulta el Balazsin Zdenkó, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hallgatója. 

PEN

Az ételeket egy háromtagú zsűri pontozta, amelyet Kóti Luca HÖK-elnök, Borda Attila séf és Fenyvesi Károlyné, a Varázskonyha korábbi vezetője alkotott. A döntnökök az íz mellett az étel kinézetét és tálalását is figyelték. 

- Csak abban a szakaszában amikor zsűrizünk, akkor fogjuk megkóstolni. Körbementünk és megnéztük őket, nagyon örülök neki, hogy tíz csapat van. Látok itt érdekességeket, biztos nagyon jó lesz – fogalmazott Fenyvesi Károlyné, a PEN Varázskonyha korábbi vezetője. 

Borda Attila szintén elégedetten értékelte az előkészületeket. A szakácsolimpiai érmes mesterszakács örömmel tért vissza egykori egyetemére, hogy részt vegyen a zsűrizésben. 

- Mindenki teljes izgalomban van, igyekeznek. Azért látok kis apróbb hibákat, hogy például nem nagyon pirospaprikával dolgoznak, tehát gyengébb pirospaprikával vagy a leves elég sápadka. Viszont a hozzáállás az nagyon jó, az ételek finomak lesznek, a csapatok pedig nagyon cukik – mondta el Borda Attila, a Le Primore Hotel & Spa séfje. 

A zsűri négy kategóriában hirdetett győztest. A „legjobb íz” kiírásban a „Vadócok” csapat dödölléje és vaddisznópörköltje végzett az élen, de díjazták a legszebb tálalást, a legautentikusabb nemzetközi ételt és volt egy kategória a leginkább kollégiumi életre jellemző ételeknek is. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.