Indul a fagyiszezon – A legtöbb helyen a tavalyi maradt a gombócár

facebook megosztás

Indul a fagyiszezon. A városban ma már több hely is kinyitott, ráadásul az időjárás is kedvez a vendéglátóknak, hiszen 20 fok körüli maximumokat mérhetünk a hétvégén. Az infláció ugyan ezt a szektort sem kímélte, de a megkérdezett tulajdonosok egyelőre a tavalyi áron kínálják édességeiket. 

Nemcsak az ízek tekintetében készül újdonságokkal a város egyik legrégebbi fagyizója, hiszen a március 14-i nyitást követően már egy modern, fedett terasz is várja majd a Puncsba látogatókat. Horváth „Mákos” Ferenc kiemelte, számukra fontosabb, hogy minél több vendéget ki tudjanak szolgálni, ezért úgy döntöttek, nem emelnek árat az idei szezonban.

- Pesti barátom múltkor mondta, hogy indulnak, 700 forint egy gombóc. Vannak a Balaton mellett, Karosban ugyanúgy kollégák, mondták, hogy 600. És akkor kérdezték, hogy nálam mennyi lesz? Én mondom nem emelek. Erre azt mondták: ne hülyéskedjél! Nekem megvan a tisztességes hasznom így is, és mi itt a családdal dolgozunk, tehát reggeltől a fiammal, feleségemmel itt vagyunk. Nekem az a lényeg, hogy álljon a sor. Mindig a Fecó fiamnak azt mondtam, lehet, ha 600-700 forintért adod, akkor csak benéznek vagy esetleg vesznek egy gombócot. De hidd el, nagyon megnézik az árat a mai világban, plusz nagyon sokan tőlünk visznek. És amikor rakjuk a dobozba, mert kér 5 gombócot, ránéz az árra, akkor szól, hogy tegyen még hozzá kettőt – árulta el Horváth „Mákos” Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa. 

Wilheim Dávid ma reggel már a délutáni nyitásra készült. A többször díjazott cukrász is azt mondta, jelenleg a tavalyi áron, azaz 480 forint/gombóc indítja a szezont. Kezdésnek két különlegességgel is készül, az egyik a rózsa-málna kombináció, amit a nőnap kapcsán álmodott meg az Év fagylaltja cím tulajdonosa. 

- Amit úgy kell elképzelni, hogy rózsabimbókból, szárított rózsabimbókból készítettünk egy infúziót, s azt tettük bele a málnába. Illetve egy dubai csokoládéfagylatot fogunk készíteni. Amit mi fehér csokoládéval fogunk fűszerezni. S saját készítésű pisztáciakrémmel és ropogóssal – tudtuk meg Wilheim Dávidtól, a DaCrema Fagyizó cukrászától. 

A fagyizók nincsenek könnyű helyzetben, ha tartani akarják a tavalyi árat. A kakaó és a csokoládé majd a duplájába kerül, és a beszerzéseknél az euróárfolyam sem segíti a cukrászokat. 

M-B.GY. és SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.