A felelős állattartásra hívták fel a diákok figyelmét

facebook megosztás

Csaknem 15 intézmény látogathatja meg az Élettér Állatmenhelyet az állatok világnapja alkalmából. A csoportok nem érkeznek üres kézzel, az elmúlt hetekben már jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze a szervezet számára. 

Hagyománynak számít már a menhelyen, hogy október 4-e, az állatok világnapja alkalmából több környékbeli óvoda, valamint iskola is ellátogat hozzájuk. Skanecz Tamás telephelyvezető kiemelte, a gyerekek szórakoztatása mellett a felelős állattartásra és az állatvédelemre való nevelés is fontos része a programnak.

kutya

- Alapvetően ahhoz, hogy fejlődjön az állattartási kultúra, mi úgy gondoljuk, hogy a fiatalok képezik a jövőt, hiszen ők azok, akik hosszú éveken keresztül meg tudják azt valósítani, amit itt hallanak, el tudjuk nekik mondani, hogy mire lenne fontos odafigyelni mondjuk egy kutya vagy macska tartásánál, illetve bármelyik másik állatnál - mondta el Skanecz Tamás, az Élettér Állatmenhely telephelyvezetője. 

Stábunk ottjártakor éppen a Nagyrécsei Általános Iskola felső tagozatos diákjai és az intézmény által összegyűjtött adományok érkeztek. Polai Csenge elmondta, osztálya egy állat- és természetkedvelő közösség, így mindig igyekeznek óvni a környezetüket. 

- Az állatok nekem mindig az örömöt jelentették, és én igazából egy lovardában lakom és ott van körülöttem a sok állat, szóval ez nekem ilyen hétköznapi, megszokott. És most, hogy eljöttünk, ez nekem nagyon jól esik, hogy mi is törődünk az állatokkal, a gyűjtésre én is hoztam tápot a kutyáknak, és nagyon örülök, hogy itt vagyunk - tudtuk meg Polai Csengétől. 

A telepen való körbevezetés és az itt ellátott feladatok bemutatása után jöhetett a gyerekek kedvenc része, a kutyasétáltatás. Az eseményről bővebb összeállítást láthatnak Állattár című magazinműsorunk következő adásában. 

SZ.F.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.