Dömötör László legújabb regényét szerdán mutatták be a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

A Hold hősei sorozat mellett egy új ösvényen indult el a szerző, Dömötör László. A Vöröskereszt munkatársa szerdán mutatta be a kanizsai közönségnek legújabb írását, A titkos város meséi című regényt.

A titkos város meséi teljesen eltér A Hold hőseitől, hiszen az állatokról szól, egy általuk benépesített világban találhatja magát az olvasó. Dömötör László elmondta: őket mindenki szereti és az is jellemző, hogy emberi tulajdonsággal ruházzuk fel az állatainkat. Mint fogalmazott: beszélünk hozzájuk, adott esetben fel is öltöztetjük őket. 

- Én arra gondoltam, akkor csináljunk egy olyan világot, ahol ezek az állatok tényleg emberként viselkednek. Járműveket használnak, ruhát hordanak, és ugyanolyan problémáik vannak, mint nekünk embereknek. Szerelmesek, bűncselekményeket követnek el, vannak jó fiúk és rossz fiúk, csak ők éppen állatok – mondta Dömötör László író. 

író

Dömötör László írói vénája egészen három évvel ezelőttig még saját főnöke számára is ismeretlen volt. Szőlősi Márta elmondta, A Hold hősei megjelenése előtt lepte meg őt is kollégája.

- Nagyon jó kolléga, mondhatni az egyik legjobb kollégám a Vöröskeresztnél, amióta csak ott vagyok, tizenegynéhány éve. De az írói vénájával tulajdonképpen csak az első kötetével mutatkozott be. Furcsa volt azzal szembesülni, hogy miközben a munkahelyén napi nyolc órában abszolút a jogi dolgokat viszi és egy halom hivatalos levelet fogalmaz, aztán a kezembe kerül az első kötete, aztán a másik. Hát erről a kis meséről, aminek ma lesz a bemutatója, erről nem is beszélek, hát ez valami csoda – árulta el Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete vezetője. 

Dömötör László legújabb regényét, A titkos város meséit már megtalálhatják az érdeklődők a könyvesboltok polcain.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.