A felelős állattartás jegyében tartottak témahetet a Péterfy-iskolában

facebook megosztás

Sünház készítése, könyvtárlátogatás, meseolvasás és kutyás bemutató is szerepelt a Péterfy Sándor Általános Iskola programsorozatán, amit az állatok világnapja kapcsán szerveztek. Az egyhetes esemény ma délelőtt a gyerekek műsorával, valamint fizioterapeuta, fotós és kutyakozmetikus előadásával zárult.

Évek óta szerveznek állatvédelmi témahetet az intézményben, az idei programra azonban jóval nagyobb hangsúlyt fektettek, hiszen ahogy azt Dobriné Péterfai Ildikó hangsúlyozta, egy pályázaton állatbarát iskola címet szereztek. Számos foglalkozás várta a tanulókat az elmúlt napokban, mint például meseolvasás, könyvtárlátogatás és fotókiállítás. A pedagógus azt is elmondta, a témahéten kívül is tanulhatnak a diákok az állatvédelemről.

– Szakköröket építünk erre, például nekem van egy olyan szakköröm a gyerekeimhez, ahol az állatokról, nemcsak kutyákról, hanem minden állat védelméről beszélünk, illetve a környezetről, ami feltétel, hogy rendben legyen minden az életfeltételünkhöz – tudtuk meg Dobriné Péterfai Ildikótól, a Péterfy Sándor Általános Iskola tanítójától. 

A témahét zárásaként először a gyerekek adtak műsor, majd a meghívott vendégek meséltek a kicsiknek. A történet során három kutya barátkozott össze, akik egy fotózás előtt a kozmetikushoz és a fizioterapeutához is ellátogattak. Ennek kapcsán Csamangóné Végh Beáta kiemelte, az előadás által sok hasznos információval gazdagodhatnak a fiatalok.

– Nagyon érdekesek a visszajelzések. Sokan jelzik, hogy van kutyusuk, de például nem viszik kozmetikába őket vagy például nem készítenek családi képet a kutyusukkal együtt, vagy ha mondjuk megsérül a kutyus, nem tudják a kutya-fizioterapeuta tud rajtuk segíteni és lehet a gyógyulásukban előrelépni – mondta Csamangóné Végh Beáta kutya-fizioterapeuta.

Több olyan program volt a héten, ami emlékezetes volt a diákok számára. Harcsa Szofiának otthon is van egy kutyája. Mint mondta, emiatt az állatvédelmet is nagyon fontosnak tartja.

– Az állatok nagyon sok mindenben segítenek. A kutyákat azért imádom, mert az ember legjobb barátja és ő mindig segít. Ha baj van, segít, ha megtámad valami, akkor segít rajtad. Ez nagyon tetszik nekem – fogalmazott Harcsa Szofia, a Péterfy Sándor Általános Iskola tanulója. 

Az elmúlt néhány nap programsorozata nagyon sűrű és fárasztó volt a gyerekek számára, azonban Dobriné Péterfai Ildikó szerint sokat tanulhattak a hét során. Hozzátette, úgy látja, ez segítség abban is, hogy a fiatalok felelős állattartóvá váljanak.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.