Labdarúgás: Magyar Kupa-meccs, szomszédvári rangadó, bajnoki találkozó - vendégsikerekkel

facebook megosztás

Ugyan az időjárás nem a legbarátságosabb arcát mutatta, ennek ellenére a labda számos tétmérkőzés apropóján pattogott Kanizsán.

A labdarúgó Mol Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásról határozó kört írták ki e napokra, s ennek keretében az Olajbányász-stadionba az FC Nagykanizsa vendégeként az NB II-es FC Ajka érkezett. Egybehangzó vélemény alakult ki azzal kapcsolatban a találkozót követően, hogy a vendéglátó piros-kékek teljes mértékben eltüntették az osztálykülönbséget, az FCN vezetésével is indult a meccs, s az Ajka megfordította ugyan az állást, de Gabala Krisztián legénysége egyenlített és hosszabbítás következhetett. A ráadásban Schindler Szabolcs gárdája harmadszor is beköszönt, ismét megszerezve az előnyt, melyet követően a Kanizsának is volt esélye az újabb találata megszerzésére, a ma – hétfő - kora esti sorsolást azonban 3-2-es győzelmével az FC Ajka várhatja, az FCN számára az előttünk álló hétvégén egy agárdi – bajnoki – kiruccanás várhat.

Az országos kupasorozat nagykanizsai találkozójával egy időben rendezték a vármegyei labdarúgó I. osztályban a Kiskanizsai Sáskák – Szepetnek SE szomszédvári rangadóját, melyet a vendégek (képünkön épp támadásba lendülnek egy megszerzett labdával) egy végig kézben tartott első félidővel el is döntöttek a javukra: 2-0-ra győztek Nagy Tamásék a Sáska otthonában.

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 3. fordulójában a múlt szezonban még NB I-es Budaörsi SC látogatott az FC Nagykanizsához. A kanizsaiak nem tűntek megilletődöttnek az eredmény alakulása alapján, hiszen a vendégek vezetése után az FCN egyenlíteni tudott, igaz, a Budaörs az első félidő végére újra előnybe került. A második játékrészben a BSC aztán rákapcsolt, s végül 4-1-es győzelmet könyvelhetett el. A nagykanizsaiak legközelebbi bajnokijára Pápán kerülhet sor.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.