Pécsi alapítvány számára gyűjtöttek a sormási bálon

facebook megosztás

Alapítványi bált tartottak az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány javára pénteken Sormáson. Matyovszky Zsoltné szervező kiemelte, mind a bálozóknak, mind a fellépőknek szívügyük a gyerekek támogatása, így összesen 110-en mulattak együtt a közös célért.

Nem a pénteki esemény volt az első ilyen rendezvény, ami Matyovszkyné Eszter szervezésében valósult meg, ugyanis az elmúlt években számos jótékonysági bált kezdeményezett. Ezúttal a teljes bevételt a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány számára ajánlják fel.

– A zenészeket igazándiból első szóra meg tudtam nyerni, mert nélkülük nem jöhetett volna ez létre. A Decsi Fivérekkel pedig már régóta ismerjük egymást, és ők is azt mondták, hogy volt is nekik személyes érdekeltségük, így ez miatt nagyon szívesen vállalták – emelte ki Matyovszky Zsoltné szerző.

Egy hatalmas kihívás elé állított minket a sors és költöznie kell az onkológiai osztálynak – fogalmazott Farkas Éva. Az alapítvány munkatársa elmondta, egy-egy ilyen alkalom nagy segítség számukra, hiszen lehetőségük van személyesen is bemutatni a tevékenységüket.

– Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány Pécsett működik a pécsi gyermekonkológiai osztályon, illetve annak működését segíti különböző területeken. Oda kerülnek a dél-dunántúli gyerekek daganatos és leukémiás betegségekkel, mi pedig próbáljuk az ottlétüket minél könnyebé tenni – tudtuk meg Farkas Évától, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány.

Az este során először a Kanizsa Salsa Egyesület, majd a Zalai Trió és a Decsi Fivérek nevű formációk gondoskodtak a jó hangulatról.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.