Kórház körforgalom: márciusban nyit az új gyorsétterem

facebook megosztás

80 százalékos készültségi szinten van a leendő Burger King. Az új gyorsétterem alapkövét június 28-án tették le. Mint arról már beszámoltunk, a területen egy élelmiszerbolt is épül, valamint az önkormányzat 45 leállós, új parkolót alakít ki. Utóbbi fő célja a kórház körüli közlekedési problémák enyhítése.

Nem kevés munkája volt és van a kivitelezőnek a tereprendezéssel. Mint azt Zsiborás Lászlótól megtudtuk, több pince húzódott a Kórház utcai foghíjtelek alatt, volt olyan eset, amikor a feltöltéshez és a hasznosításhoz mintegy 70 köbméter betont kellett felhasználniuk.

– Egy olyan bontási területet tudtunk megvásárolni, ahol az épületek pincéje, s azok alapjai bent maradtak a földben. Folyamatosan találtunk, feltártunk olyan pinceszakaszokat, amiket fel kellett tölteni. Borzasztó nagy munka volt. Egy-egy ilyen esetre, hogy kitérjek, például a nagy pilonhoz 70 köbméter betont kellett betöltenünk, mikor találtunk ott egy pinceszakaszt. Ezt tudtuk, mikor az ingatlant megvásároltuk. Ennek tudatában kezdtük meg az ingatlanfejlesztést – fogalmazott Zsiborás László, a Mensor Hungária Kft. ügyvezetője. 

A kivitelezését a Mensor Kft. végzi, amely többségében kanizsai cégekkel együttműködve dolgozik a létesítményen. Az épület 310 négyzetméter, a beltéri fogyasztás mellett az autós kiszolgálás is működni fog, valamint teraszt is kap a gyorsétterem. 

gyorsétterem

– Az épületen kívül egy hulladéktároló is épül, ott tárolják majd a megsemmisítésre váró anyagokat. Az épület egy normál, tégla, kerámiafal-kitöltésű épület, aminek volt egy betonatikája körbe. Azért látjuk ezeket a magas szintkülönbségeket, mert az épület arculatához szükséges volt az atikák kiemelése – tette hozzá Zsiborás László, a Mensor Hungária Kft. ügyvezetője.

A kanizsai Burger King mintegy 30 embernek ad majd munkát, a várható nyitás március 31-én történik. Többször előkerült a közgyűlésen is, mint vitás kérdés, a leendő közlekedés. Az étteremhez most kanyarodósáv is épül, amely a szakvélemények szerint elejét veszi a nagyobb fennakadásoknak. A Mensor Kft. vállalta a leendő önkormányzati parkolókhoz vezető út kiépítését is, míg a leállókra 65 millió forintot szán a városvezetés.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.