13 Szan-Dia éremmel zárult a világbajnokság

facebook megosztás

3 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzéremmel tértek haza a Szan-Dia versenyzői a poreci DanceStar világbajnokságról. A kanizsai klub 51 táncossal és 26 gyakorlattal vett részt a megmérettetésen. 

A Szan-Dia FSC Porec-ben az egyik legnépesebb és legtöbb gyakorlattal induló klub volt. A világversenyre csaknem 7000 táncos érkezett, 3 kontinens 30 országából. A kanizsai egyesület az open kategóriában és a musical versenyszámokban nyújtott kimagaslót.

– A nagy társaság szerdán indult egy 50 fős busszal, 51 versenyzők volt a világbajnokságon. Én azt gondolom, hogy minden idők legnépesebb és legerősebb mezőnye volt az idei. Nem versenyeztünk még sosem ilyen erős mezőnyben, úgyhogy bármelyik eredményünknek, akár az aranyéremnek és a 27. helynek is nagyon örültünk, mert volt, ahol 40-50 induló volt egy kategóriában – emelte ki Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club vezetőedzője.

Hosszú volt a felkészülés, hiszen már tavaly nyár óta próbáltak a horvátországi világversenyre. Szerdahelyi Enikő nagyon jól érezte magát a magas színvonalú megmérettetésen, úgy érzi, sok tapasztalatot szerezett és rengeteget tanult.

– Négy gyakorlatom volt a világbajnokságon, ebből kettő szóló, illetve kettő formációs gyakorlat volt. Az egyik szóló gyakorlatom open kategóriában indult, amivel harmadik helyezést értem el, ami számomra egy nagy szó, ugyanis nagyon népes volt a mezőny, és nagyon jók voltak az ellenfelek. Illetve open kategóriában indult az egyik formációnk, aminek Titanic a címe. Azzal is harmadikak lettünk, ami felnőtt kategóriában egy nagyon jó helyezés – mondta el Szerdahelyi Enikő, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

Ladola Ramónának is nagy élményt jelentett a verseny és az is, hogy a csapattársaival közösen láthatták a tengert. A fiatal tehetség azt is elmondta: a külföldi és a hazai sporttársaitól is sok inspirációt szerzett.

– Sokáig tartott felkészülni. Második lettem egy nagyon nehéz mezőnyben, és ennek nagyon örülök – fogalmazott Ladola Ramóna, a Szan-Dia Fitness Sport Club versenyzője.

A Szan-Diás versenyzők most egy kis pihenőt kapnak, már csak pár kisebb verseny szerepel a listán, aztán jöhet a nyári kikapcsolódás.  

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.