Autóstalálkozóval nyitották a tavaszt Nagykanizsán

facebook megosztás

Tavasznyitó autóstalálkozót szervezett a Cars Fanatik Klub szombaton a Kanizsa Aréna mögötti parkolóban. A résztvevők nemcsak régi és új járműveket tekinthettek meg, de saját négykerekűjüket is próbára tehették egy kialakított szlalompályán.

Az érdeklődők különböző autómodelleket próbálhattak ki, de a programban autószépség-verseny, limuzinos élményutazás és driftbemutató is szerepelt. Utóbbi lényege az autó uralásának és irányításának látványos bemutatása, miközben a jármű lehetőleg egy centimétert sem halad egyenesen. Virág Csongor csaknem egy évtizede kezdett el drifteléssel foglalkozni, szenvedélyében a családja is támogatja.

– Nyolc-kilenc évvel ezelőtt jártunk versenyekre Veszprémbe. Mi Tapolcáról jöttünk, ott és Veszprémben elég sok versenyt szoktak rendezni. Elkezdtük édesapámmal építeni az autót, apránként mindig csináltunk rajta valamit. És eljártunk ide-oda versenyekre országszerte – mondta el Virág Csongor driftversenyző. 

Az eseményre jegyet váltók maguk is kipróbálhatták tudásukat a szlalompályán vagy beülhettek az egyik driftautóba. Birkás Nikolett fő szervező szerint a rendezvény országosan is nagy népszerűségnek örvendett.

– Eléggé keresett a drifttaxizás és a szlalom is. Budapestről is érkeztek, Kaposvárról is, veszprémiek is jöttek, Csurgóról is érkeztek, Nagykanizsáról is. Amint meghallották, hogy lesz egy ilyen rendezvény, azonnal özönleni kezdtek, hogy szeretnének minél többet jönni és, hogy bíznak benne, hogy lesz még ennek folytatása – árulta el Birkás Nikolett fő szervező. 

Az esemény a helyi közbeszédben is témát szolgáltat. Balogh László, Nagykanizsa polgármestere mai Facebook-posztjában kifogásolta, hogy a Via Kanizsa Zrt. egy olyan eseményre adott engedélyt, amelynek fő attrakciója a gumikoptatás volt és így a gumikörök mellett gumitörmelékkel lett tele a pakoló. Birkás Nikolett hozzászólt a megosztott tartalomhoz, a szervező a válaszában leírta, hogy a város első embere is megadta az engedélyt az eseményhez, amelyet egy fotóval is megerősített.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.