Kábítószer-kereskedőket állítottak elő a zalai rendőrök

facebook megosztás

Egy névtelen bejelentés után indult el az a nyomozás, aminek eredményeként 26 embert állítottak elő, akik érintve voltak a zalai kábítószer-kereskedelemben. Február 10-én több helyszínen csaptak le a gyanúsítottakra a rendőrök, négy főt őrizetbe is vettek. Az ügyről ma Zalaegerszegen tartottak sajtótájékoztatót. 

2022 júniusában jött egy hívás a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, a telefonáló azt mondta, szerinte egy helyi férfi kábítószerrel kereskedik. A bejelentésről kiderült, valós, sőt, a rendőrök nyomozása a vártnál is nagyobb eredménnyel zárult. Mint kiderült, négy dílerről volt szó, akik egy 33 éves esztergomi férfitől vásárolták a szert. A rajtaütések során marihuánát, anfetamint, és kokaint is találtak a rendőrök, valamint a pénz mellett a kereskedéshez és az előállításhoz használt eszközöket, így digitális mérleget, lámpákat és mobiltelefonokat.    

– Nagyon nagy mennyiségű kábítószert találtunk, ezenkívül találtunk még a kábítószer termesztéséhez, előállításához használható eszközöket, UV-lámpákat, melegítőlámpákat, sátrat, különböző mérlegeket és szortírozó eszközöket. Amik a kábítószer-kereskedelmet megalapozzák számunkra, és a gyanúsítást megalapozottá teszi – nyilatkozta Balogh Bence, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az ügynek ezzel még nincs vége, ma egy újabb érintetettet vettek őrizetbe.

– Sikeres felderítő munka eredményeként, ma is egy őrizetbevételt tervezünk, egy további kábítószer-kereskedő vonatkozásában. S előterjesztést teszünk a letartóztatásának indítványozására a Zalaegerszegi Járási Ügyészségen –  fogalmazott Szigeti Zsolt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője.

A nyomozás ugyan Zalaegerszegről indul ki, de volt olyan érintett, akit Győrben és olyan is, akit Budapesten kaptak el a rendőrök. Az ügyet még inkább súlyosbítja, hogy a lefoglalt szerek mind magas hatóanyaggal bírtak.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.