Jelentősen emelkedett a mécsesek és koszorúk ára

facebook megosztás

Szombaton és vasárnap 20 óráig, míg hétfőn és kedden 22 óráig lesz nyitva a Tripammer utcai köztemető. Mindenszentekkor és halottak napján tilos lesz behajtani gépkocsival a sírkertbe. Az idei megemlékezést sem kerülte el az infláció. 

Magyarországon 2000-ben, fél évszázadnyi kihagyás után lett ismét munkaszüneti nap a november 1. Jelen gazdasági helyzetben az ünnep megterhelő lehet a családoknak, hiszen a koszorú- és mécses árak is megemelkedtek. Musztács Adrián koszorúkötő is érzékeli a csökkenő vásárlóerőt, ezt figyelembe véve, olcsóbb darabokkal is készült.

– Összességében elmondható, hogy amíg tavaly és tavalyelőtt a járványügyi korlátozások, addig idén a féktelen infláció okozott fejfájást számunkra. Több mint 20 százalékkal kellett emelnünk a koszorúk árát – árulta  el Musztács Adrián koszorúkötő.

Az értékesítés október 23-a előtt kezdődik és 31-dikéig tart. A felkészülés pedig már szeptemberben elindult.

– Természetesen vannak azok az idősebbek, akik vidékre, falura visznek, ők mindenképpen a tartós dolgokat viszik. A tiszta műkoszorúkat, műtálakat, és természetesen csináljuk az új dolgokat is. Amik fenyőalapon, az újfajta kötészettel készülő tálak, élőfenyővel, akár szárazkötészeti díszítéssel. De nagyon érdekes, mert nagyon sokan keresik a tartós, kőedénybe készült dolgokat – fogalmazott Martonné Jeszek Katalin, a Kati Virágbolt tulajdonosa.

Október 31-én és november 1-jén hosszabbított nyitva tartás lesz a nagykanizsai és a külső városrészi temetőkben. Este 22 óráig lehet látogatni a sírkerteket.

– Az első és talán a legfontosabb, hogy a Tripammer utcának az egyik része, nevezetesen a Papp Simon sétánytól a Vécsey utcáig egyirányú lesz. Ez azt jelenti, hogy pénteken reggel 9 órától kedd este 22 óráig ez az egyirányú forgalom marad meg. Ez azt jelenti, hogy a kisebb utcákba a Papp Simon sétányon és Vécsey utcában és a Gyulai köznél megállni tilos – tudtuk meg Kámán Lászlótól, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. műszaki városüzemeltetési igazgatójától.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a temetők környékén a rendőrök megerősített szolgálatot látnak el a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel, de a lakosságot is körültekintésre intik.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.