Tradicionális egyetemi rendezvényen szórakozhattak a PEN-es hallgatók

facebook megosztás

Idén sem maradhatott el az OktoPEN rendezvény a Pannon Egyetem nagykanizsai kollégiumában. A résztvevőket játékos sorversenyek, tökfaragás és a halloweenhez kapcsolódó kvíz is várta a programon.

Az OktoPEN évtizedes múltra tekint vissza a nagykanizsai kampuszon. Ilyenkor a hallgatók szórakozása és a játékos versengés kap főszerepet. A rendezvény az évek alatt az egyetem egyik védjegyévé vált, nemcsak az egyetemisták körében. 

–  Szeretném azt hinni, hogy mi is méltó módon visszük tovább ezt a rendezvényt. Mi is minden évben megcsináljuk, mindig kapunk hála Istennek segítséget a hallgatótársaktól, oktatótársaktól is. Jönnek külsősök is, ha mondjuk ismerősöket hívunk, például hallgatókat, de volt, hogy unokatestvért, barátot, rokont elhívunk. Szeretnénk, hogy mindig legyenek a szokott vendégeink is, - úgymond a keménymag -, akik mindig ott vannak a rendezvényeinken, de jönnének mindig újak is, hogy minél több ember megismerje a rendezvényeinket – mondta el Borosán Heni, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ hallgatója.

Az állomásokon igyekeztek minél változatosabb feladat elé állítani a játékosokat, akadt, ahol a tudás számított, míg máshol az ügyességgel lehetett minél több pontot szerezni. Több volt hallgató is részt vesz a programon, akadnak olyanok, akik évről évre visszajárnak a családias hangulat miatt.

– A PEN-es légkör, ez egy olyan egyetem, ahol nem egy Neptun-kód vagy, hanem ugyanúgy személyként tekintenek rád a tanárok. A légkör fantasztikus, ez egy baráti csapat, úgyhogy már ezért megéri visszajönni, magáért a mulatásért –  emelte ki Faludi Máté.

Az idei OktoPent két másik rendezvénnyel is összekötötték a szervezők: a résztvevők az állomások teljesítése után csocsó- és halloweeni jelmezversenyen vehettek részt. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.