Befejeződött a strandszezon

facebook megosztás

Nagykanizsán már a múlt héten bezárták a fürdő külső részét, Zalakaroson viszont még a hónap végéig a szabadtéri területen is várják a látogatókat. A szezon nem alakult kedvezően, országos viszonylatban előfordult az 50 százalékos forgalomcsökkenés is, Kanizsán ez az adat mintegy 20 százalék.  

Az iskola elkezdődött, már egyre kevesebben látogatják a fürdőhelyeket, valamint a kánikulának is vége. A nyár nem kedvezett a nagykanizsai strandnak, több programot is el kellett halasztani az esős időjárás miatt. A forgalom 20 százalékot csökkent, az év elején még a koronavírus okán volt kevés érdeklődő, majd az energiaválság miatt mások lettek a prioritásai a lakosságnak. A nehézségek ellenére az úszni vágyókat a főszezonban is várta a külső strandrész, illetve szombattól a belső fedett fürdő.

– A lezajlott karbantartás alatt, amíg a fedett uszoda zárva volt a strandfürdő zavartalanul nyitva volt és így biztosítottuk a lakosságnak a folyamatos úszási, vízi sportolási lehetőséget, szintúgy a sportköröknek. Most, hogy a fedett uszoda megnyitott a múlt szombaton, most a strandfürdő ugyanezzel az időponttal bezárt, illetve csak korlátozottan a sportolóknak biztosít lehetőséget –nyilatkozta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő Kft. ügyvezetője.

Zalakaroson is járt stábunk, ahol Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő igazgatója elmondta, a körülményekhez és a 2022-es év sajátosságaihoz képest sikeres évet zártak. Remélik, hogy a következő nehéz időszakban sem csökken az intézmény látogatottsága.

– A Zalakarosi Fürdő nyitva van és nyitva is lesz. Nem tervezünk áremelést. A szolgáltatások mennyiségének a korlátozását sem tervezzük. Szeptember 25-ig nyitva van az úgynevezett klasszikus strandi részünk, a sportmedencével, a gyógyvizes medencével és a strandi csúzdaegyüttessel. A szeptember 25-ét követő időszakban is várjuk a Zalakarosra érkező turistákat és vendégeket – tudtuk meg Végh Andortól, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatójától.

Az előttünk álló hétvégére esős időjárást jósolnak a meteorológusok, így jobb választásnak tűnik a fürdők belső részeit választani a szombati vagy vasárnapi kikapcsolódásra.

K.B.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.