Nyilvántartásba vették a képviselőjelölteket

facebook megosztás

Döntött a Választási Bizottság Cseresnyés Péter és Horváth Jácint nyilvántartásba vételéről. A tegnapi ülésen ezt az egy napirendet tárgyalták a tagok.

Döntött a Választási Bizottság Cseresnyés Péter és Horváth Jácint nyilvántartásba vételéről. A tegnapi ülésen ezt az egy napirendet tárgyalták a tagok. Tegnap a bizottság két jelölt nyilvántartásba vételéről döntött. Egyikük Cseresnyés Péter, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a KDNP közös jelöltje. A másik jelölt Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, LMP Magyarország Zöld Pártja és a Párbeszéd Magyarországért Párt – a hat jelölő szervezet közös képviselő-jelöltje. A bizottság mindkét jelöltet nyilvántartásba vette országgyűlési képviselő-jelöltként.

Termecz Marianna, a bizottság vezető-helyettese elmondta: az ajánló íveket szombat reggel óta vehették át a jelölő szervezetek, a jelölt állítási határidő február 25-e, 16 óra. Ajánló íveket igényelt, és vitt el a nagykanizsai bizottságtól még a Magyar Munkáspárt és Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Mi Hazánk Mozgalom, a Normális Élet Pártja, a Mi Pártunk – IMA és a Megoldás Mozgalom. Ezek a szervezetek február 25-ig gyűjthetik az aláírásokat. Ahhoz, hogy valaki jelölt legyen, minimum 500 érvényes aláírást kell leadnia.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.