Snidlinges tormakrémleves füstölt sonkával, és jércemell roláddal
Dukai László közel 30 éve dolgozik a vendéglátásban. Jelenleg a Bankpalota étterem vezető séfje. A szakmai alapokat Keszthelyen sajátította el, majd kezdő szakácsként megjárta a Balaton-partot, hosszú éveket töltött el főszakácsként Zalakaroson. Mivel érdeklődési körébe tartoznak a különböző kultúrák ízei, részt vett Londonban egy gasztrotúrán, a steakek, pudingok, piték világában. Öt évet töltött el pizzaszakácsként Olaszországban. Nagy sikere volt a pizza országában sütött lepényeinek, pizzáinak a helyiek között. A remek magyar fogások mellett szeret mindent, ami kicsit más. A gasztronómiában a változatosság, a különlegesség érdekli. Öt évvel ezelőtt érkezett haza. A szakmája egyben a hobbija is, több alkalommal zsűrizett a dödölle fesztiválon.
Lapunkban húsvétra elkészíthető ételek receptjét osztja meg olvasóinkkal.
Snidlinges tormakrémleves füstölt sonkával
A tormakrémleves hozzávalói: 5 dkg vaj, 4 ek ecetes reszelt torma, 2 ek liszt, a füstölt sonka főzőleve, 2 dl főzőtejszín, sonka, friss snidling.
Elkészítése:
A felhevített vajon megfuttatjuk a reszelt tormát, rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a húsvéti sonka fűszeres (babérlevél, bors, hagyma) főzőlevével. Miután felforrt, elkeverjük benne a főzőtejszínt. Füstölt sonka kockával és friss snidlinggel tálaljuk.
Jércemell rolád sonkával, metélőhagymával és tojással töltve, parmezános ropogós bundában.
Hozzávalók:
Személyenként egy szép szelet csirkemell (10-12 dkg), 1 db főtt tojás, 1 szelet főtt füstölt sonka, medvehagyma, só, bors. A panírhoz: liszt, tojás, morzsa és parmezánsajt.
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a sonkaszeletet, a főtt tojást negyedelve és a fonnyasztott medvehagyma leveleket. Ezután rolád formában feltekerjük és lisztbe, felvert tojásba, és a parmezánnal kevert morzsába forgatva bepanírozzuk. Bő olajban, lassan kisütjük, végül petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Bakonyi Erzsébet
Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Újság 2021. március 26-án megjelent számában olvasható.