Támogathatjuk a förhénci kápolna megújulását

facebook megosztás

Új belső és külső festést kaphat a förhénci kápolna. A hegyháthoz kötődő egyesület a saját forrása mellett adományokból szeretné megvalósítani a felújítást.

Évente két alkalommal, Urunk mennybemenetele és színeváltozása ünnepén tartanak szentmisét a förhénci kápolnában. A szőlősgazdák ezeken a napokon imádkoznak a jó termésért. Az egyhajós, hagymakupolás barokk kápolnát a terület egyik földesura, Inkey Boldizsár és a kanizsai szőlőhegybirtokosok építtették 1761-ben. A Förhéncért Egyesület munkásságát is megnehezíti a pandémia, hiszen tavaly nem tarthatták meg a nagy sikerű Nyitott pincék rendezvényt, idén pedig a báljuk maradt el. A tagok azonban így sem mondtak le arról, hogy megszépítsék a hegyhát kápolnáját.

– A förhénci kápolnának a belső, és talán a külső festését is szeretnénk megújítani. Ez egy jó ideje már egy tervezett dolog, amit adományokból próbálunk megoldani, illetve a Förhéncért Egyesület tartalékaiból, pénzéből. Ezért vetődött fel a lehetőség arra, hogy megszólítsuk a förhénci tulajdonosokat, s azokat a szimpatizánsokat, akik Förhéncért Egyesület munkájával egyetértenek, támogatják már régóta. De bármilyen cég felajánlását is szívesen fogadnánk, amelynek egy ilyen terv beleillene a profiljába, s támogatna minket azzal, hogy ebben az évben a belső festési munkákat megcsináljuk. S ha összejönne annyi pénz, akkor a külső is megújulna – mondta Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke.

V.A. – M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.