Ma tartották az első érdemi tárgyalást a kanizsai „valutázók” ügyében

facebook megosztás

Ma tartották az első érdemi tárgyalást a kanizsai „valutázók” ügyében. A vádlottak most sem tettek vallomást, a következő tárgyalás májusban lesz további tanuk meghallgatásával – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

A nyomozók 2019. január 29-én érték tetten azt a két helyi férfit Nagykanizsán, akik a vád szerint több mint 20 éven keresztül folytattak illegális valutaváltási tevékenységet. Mint a police.hu akkor készült felvételein látható, átvizsgálásuk során több tíz millió forint és külföldi valuta került elő. A két személy ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

2020 novemberében volt az előkészítő ülés, amelyen a vádlottak nem ismerték el cselekményüket, nem tettek érdemi vallomást – mondta el a mai tárgyalást követően Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

– Ezért ma került sor az első érdemi tárgyalásra. Ezen a tárgyaláson sem tettek vallomást, de rajtuk kívül még tanukat is idéztek, és hét tanút ki is hallgattak. Mivel további tanúk meghallgatása szükséges, ezért a járásbíróság 2021. május 12-én tartja a következő tárgyalást – nyilatkozta Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

V.A.

(Borítókép és fotó: Zalaegerszegi Törvényszék)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.