Kihirdették a HOME OVI rajzpályázat nyerteseit

facebook megosztás

Szép számmal megmérették magukat az ovisok a Nagykanizsai Városvédő Egyesület HOME-OVI rajzpályázatán. A zsűri 61 pályázat közül választotta ki a legügyesebb munkákat.

Április 30-án fejeződött be az a pályázat, amelyen a nagykanizsai ovisok kreatív energiáit szerette volna megmozgatni a Nagykanizsai Városvédő Egyesület. Sajnos az évnek pont abban az időszakában „szorultunk” a karantén fogságába, amikor az egyik legszebb arcát mutatja a városunk. Az első igazán kellemes napsütötte napokban élmény sétálni a belváros rózsaszínben pompázó fái alatt, a tarka tulipánok szegélyezte sétányokon. Amikor pedig Sissi is előbújik a „téli lakból”, akkor már visszavonhatatlanul közelít a meleg évszak.  

Érdekes volt látni, hogy pontosan ez a hangulat tükröződik vissza a kisgyermekek rajzaiból és festményeiből – mondta Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke. Pontosan látszik, hogy az aprókáknak ugyanúgy hiányoznak a megszokott városi séták, a rendezvények és a közösség. Az pedig, hogy a Csónakázó-tó és a játszótere a legnagyobb befutó „ovis körben”, nem is kérdés. Nagyon sokan örökítették meg az itt megélt élményeiket.

A 3 tagú zsűrinknek nem volt egyszerű dolga az elbírálásnál, hiszen 35 rajz, illetve festmény és 26 színezés közül kellett a legjobbakat kiválasztania. Domina Zsóka, a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének alkotója, Lehota János esztéta és Cserti Tibor, az egyesület elnöke egymástól függetlenül értékelte a munkákat, majd az eredményeket összesítve születtek meg a verseny díjazottjai.

Rajz (festés) kategóriában a legjobbak:

I.                  Molnár Levente – 4,5 éves – Hevesi Óvoda

II.                 Haris Kincső – 5 éves – Kossuth Téri Óvoda

III.                Bakos-Récsei Kinga – 5,5 éves – Rózsa Óvoda

Színezés kategóriában rendkívül szoros volt a  verseny, így 4 díj is kiosztásra került:

I.                  Novák Lili – 4,5 éves – Rózsa Óvoda

II.                 Balogh Bence – 4 éves – Attila Óvoda

III.                Tizedes Annabell – 5 éves – Attila Óvoda

III.                Sós-Valentin Mátyás – 5 éves – Piarista Óvoda

A legjobban teljesítő gyerekek kreatív készletet fognak ajándékba kapni.

Nagyon köszönjük a gyerekeknek, hogy kitartanak ebben, a kicsit „feje tetejére állt” tavaszban is. Büszkék vagyunk arra, hogy a városi gyerekek ilyen kreatívak és tehetségesek. Köszönjük továbbá az óvodáknak, akik a gyerekek kezét a karantén ideje alatt sem engedték el, és biztatták ovisaikat a részvételre. Külön kiemelnénk az Attila Ovi lelkesítő energiáját, akik majdnem a pályázók felét adták (24 fő). Őket külön díjazásban fogjuk részesíteni tette hozzá Cserti Tibor.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.