Új bútorokat kapott a kanizsai gyermekotthon

facebook megosztás

Nemcsak sportolni, hanem jótékonykodni is szeretnek a modern kori spártai harcosok. A szervezők még a tavalyi nagykanizsai Spartan Race-en hirdettek jótékonysági futamot, az abból befolyt összeget pedig a gyermekotthonnak ajánlották fel. Az intézmény az adományból új bútorokat és kültéri játékokat vásárolt.

Most még a régi konyhabútort használják a gyermekotthon lakói, rövidesen azonban újra cserélik az elavult, megkopott berendezést. A garnitúrát és még 19 másik bútort a Spartan Hungary felajánlásából vásárolta az intézmény.

A világhírű terepfutó akadályversenyt idén és tavaly is elhozta Nagykanizsára a KonTuRplusz Egyesület. A Csónakázó-tó mellett megrendezett megmérettetéseken összesen húszezer próbázó vett részt, majd vitte 22 országba Kanizsa jó hírét. A Spartan Race versenyzőiről kiderült, hogy nemcsak sportolni, hanem jótékonykodni is szeretnek, hiszen a 2018-ban meghirdetett jótékonysági futamra több mint háromszázan neveztek.

– A Spartan Hungary a befolyt összegből – 2,5 millió forint erejéig – nyújtott támogatást itt, Nagykanizsán. Szeretném megköszönni, hogy ezt megtették, valamint Cseresnyés Péter miniszterhelyettesnek a támogatást, az önkormányzatnak, továbbá a Zalaerdő Zrt.-nek, hogy befogadta a rendezvényt és ezzel is támogatta az eseményt – mondta Horváth István elnök.


A spártai próbázók segítségével két lakrészben szinte teljesen kicserélték a bútorokat

Az Űrhajós utcai gyermekotthon lakói örültek annak, hogy új szekrényekben tárolhatják a holmijukat. Az adományból még más fejlesztéseket is meg tud valósítani az intézmény.

– Ebben a gyermekotthonban 42 gyermek él négy csoportban. Ebből a négyből két lakóegységben sikerült szinte teljesen lecserélni az összes bútorunkat a felajánlás révén. 19 bútort, illetve egy konyhabútort építettünk be, valamint egy kültéri játszóteret tudtunk ebből az összegből kialakítani 0 és 5 év közötti gyerekek számára – fogalmazott Marton Balázs, a ZMGYVK és TEGYESZ Nagykanizsai Gyermekotthonának szakmai vezetője.

A kicsik játszótere a tervek szerint szeptember végére elkészül. A gyermekotthonba rendszeresen érkeznek felajánlások: legutóbb a Bethlen-bálon befolyt összegből alakítottak ki egy sószobát, korábban pedig Lubics Szilvia ultramaratonista, valamint a Kanizsai Futóklub is támogatta az intézményt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.