Sivatagi kaland a Kibeszélőben – A vendégek: Kele Attila és Keléné Majzik Bernadett

facebook megosztás

250 kilométeres sivatagi távot teljesített Kele Attila a Racing the Planet: The-20 Year Race versenyen Jordániában. Attilát felesége, Keléné Majzik Bernadett is elkísérte önkéntes segítőként. Az életük legnagyobb kalandjaként számontartott élmény kapcsán voltak a vendégei Kibeszélő című magazinműsornak.

A Racing The Planet többnapos futóversenyeket szervez a világ legnagyobb sivatagjaiban. Ezeknek a megmérettetéseknek volt a 20 éves évfordulója 2023-ban, ennek tiszteletére szervezték az ünnepi kihívást Jordániában, a világ legszebb sivatagjaként emlegetett helyszínen. 

- Ez a verseny azért volt különleges itt Jordániában, mert ez egy „multi day” verseny. Nem az volt, hogy van egy 250 km-es táv, amit le kellett egyben futni. Itt az volt, hogy egy hete volt rá mindenkinek, a távok pedig: naponta kellett egy maraton körüli távot teljesíteni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 8-kor elindultunk minden reggel. A gyorsabbak – én a gyorsabbak között voltam, mi beértünk délután 1-re körülbelül – árulta el Kele Attila. 

kibeszélő

A táv teljesítése után az ultrafutók pihenhettek, regenerálódtak, aludtak és így folytatódtak a napok. Kivéve azt az egyet, amikor dupla távot kellett teljesíteni. A másik jellemzője pedig az ennek a versenynek, hogy a résztvevőknek saját maguknak kellett vinni a szükséges felszerelést, így Attila egy 15 kilogrammos hátizsákkal teljesítette a 250 kilométert. Az önkéntes segítők karavánként kísérték a futókat, és hasonlóan spártai körülmények közt töltöttek el egy hetet.

- Csak annyi volt a különbség, hogy nekünk a zsákunkat vagy a nagy táskánkat nem kellett cipelni, hanem az autó vitte pontról pontra. De egyébként ugyanolyan sátrakban aludtunk, ugyanúgy csapvizet kaptunk, tehát ez a része ugyanilyen volt. Viszont ez a közösség, ami ott alakul, épül, nagyon-nagyon jó volt oda tartozni – mondta el Keléné Majzik Bernadett.

Attila összetettben hatodik, korcsoportjában pedig első lett az extrém megmérettetésen. A házaspár két hetet töltött Jordániában, ahol a verseny előtt és után, de közben is hihetetlen természeti szépségeket láttak, amit csak csodavilágként emlegetnek. A velük készült beszélgetést a Kanizsa TV műsorán péntek este láthatják nézőink, a Kibeszélő extra című műsorban, de elérhető lesz Youtube-csatornánkon is.

V.A.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.