Minisztériumi egyeztetést kezdeményez Keszthely a helyi kórház ügyében

facebook megosztás

Minisztériumi egyeztetést kezdeményez Keszthely önkormányzata a város kórházáról, mert veszélyben látja az intézmény jövőjét - tájékoztatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A közlemény úgy fogalmaz: október végére ismét veszélybe került a nőgyógyászat és a szülészet jövője a keszthelyi kórházban. Bár az egészségügyi intézmény vezetésével személyesen egyeztetett a város vezetése, nem kaptak egyértelmű választ arra, hogy november elsejétől lesz-e egyáltalán ellátás az osztályon, illetve mi a kórház sorsa - írták.

Tóth Gergely polgármester (Városukért Tenni Akarók Egyesülete) ezért a napokban egyeztetésre hívja az egészségügyért felelős minisztert és államtitkárt, Pintér Sándort és Takács Pétert, valamint Révész János országos kórház-főigazgatót és Gasztonyi Beátát, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatóját, aki a keszthelyi kórház felelős vezetője is.

Csütörtökön rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott a város önkormányzata, a testület többsége - a Fidesz-KDNP jelenlévő képviselőinek ellenszavazata mellett - támogatta a polgármester kezdeményezését. A kórház ügyével kapcsolatos egyeztetések lebonyolítására és a város képviseletére Tóth Balázs önkormányzati tanácsnokot bízták meg.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.