Lélegző irodalom-Budai Ferenc novellista volt a sorozat vendége

facebook megosztás

Tehetséges alkotók bemutatása, akiknek munkájára érdemes odafigyelni. Ez a Lélegző irodalom sorozat célja, amely kedden este újra várta közönségét Kiskanizsán. Ezúttal Budai Ferenc novellista mesélt önmagáról és alkotásairól.

Álmok, fantáziák, érzések és gondolatok, élet-mesék és napi nyűgök, mindezeket veti papírra saját bevallása szerint Budai Ferenc. Kiszínezett sztorik és légből kapott történetek is szerepelnek alkotásai között, amelyekből Nagykanizsára a humorosabb írásokat hozta.

Az életében jelen lévő ásványcsiszoláshoz is számos írása kötődik, de novellái mellett, sci-fi regény is szerepel a neve alatt Budai Ferencnek. Magánkiadásban már jelentek meg írásai, a Pillanatképek című gyűjteményében például 63 történet szerepel.

- Magyarországon komoly írónak lenni nagyon nagy feladat. Számomra szerintem megugorhatatlan. Vagy nagyon nagy tehetség kell hozzá vagy nagyon jó ismeretség. Nekem egyik sincs nagy, igazából csak ennyi. Mulattatok, amíg tart - árulta el Budai Ferenc novellista. 

író

Az est házigazdája Pelesz Alexandra maga is ír, így meghívott vendégei jó részével személyes ismeretsége van. Célja lélegzethez juttatni, így életben tartani a magyar irodalmat, ezért is invitálja Kanizsára a kortárs szerzőket.

- Próbálok arra is figyelni, hogy változatos vendégeket hívjak meg, hol költőt, hol írót. Sőt, volt olyan vendégem, aki előadóművész is egyben. Igyekszem arra figyelni, hogy minden korosztálynak érdekesek lehessenek a vendégek. Jelenlegi vendégem Budai Ferenc egy novellista, aki azért érdekes számomra, mert minden zsánerben nagyon érdekesen alkot. A humorostól elkezdve az egészen elérzékenyítő írásokon át - fogalmazott Pelesz Alexandra, a Lélegző irodalom sorozat szervezője. 

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban idén indult sorozat egyre nagyobb látogatottságnak örvend, így várhatóan a jövőben még több tehetséges alkotót ismerhetünk meg Kiskanizsán.

K-V.A.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.