Több mint egy évtized után nyitották újra a könyvtárat

facebook megosztás

Több mint egy évtized után létesült ismét könyvtár a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban, ahol a tanulmányokhoz szükséges irodalmak mellett a korábbi szakdolgozatokba is betekinthetnek a hallgatók. A bibliotéka átadóját hétfőn tartották a kanizsai kampuszon.

Mintegy három hónapos munka előzte meg a könyvtár átadását, hiszen mint azt Gerencsérné Berta Renáta elmondta, ugyan a bibliotéka az elmúlt években is működött, a rendszerezettség hiánya azonban problémát jelentett. A főigazgató kiemelte, a diákok ezentúl nem csupán az ott megtalálható könyveket használhatják tanulmányaikhoz, hiszen több más szolgáltatással is segítik majd a hallgatókat.

– Könyvtárközi kölcsönzésekkel is foglalkozunk. Ahogy a köszöntőben is hallhattuk, van erre lehetőség, ha igény mutatkozik egy itt nem található könyvre, akkor azt örömmel hozzák a kollégák. Ezek a szolgáltatások azt gondolom, ha a hallgatók számára elérhetővé válnak, ez csak az előnyükre és a pozitivitásukra szolgál. Hogyha belegondolunk abba, hogy egy szakdolgozat-készítésnél mondjuk inspirálódhatnak előző szakdolgozatokba történő betekintéssel, az meg csupán pozitívként könyvelhető el – fogalmazott Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója. 

A bibliotéka működését Szőke Zsolt informatikus könyvtáros is segíti. Mint mondta, ez hatalmas dolog az intézmény életében, hiszen a szakirodalmakra a hallgatók és az oktatók egyaránt támaszkodhatnak.

pen

– Az itteni képzésekhez kapcsolódóan találhatóak szakkönyvek, valamint a szakfolyóirattokban lehetőség nyílik a veszprémi kollégák által keresni a szakdolgozatokhoz és egyéb projektmunkákhoz, úgyhogy ez mindenképpen hasznos dolog, úgy gondolom – tudtuk meg Szőke Zsolt informatikus könyvtárostól. 

A Pannon Egyetem számára nagyon fontos célkitűzés, hogy minden kampuszán kiváló minőségű képzéseket biztosítson – erről Abonyi János rektor beszélt a könyvtár átadóján. Hangsúlyozta, ehhez jó tantervek és képzési anyagok is szükségesek.

– Az elmúlt időszakan átvilágítottuk azt, hogy a kampuszainkon milyen fejlesztésekre van szükség, és rájöttünk arra, hogy fontos, hogy az elmúlt évek elmaradását ezen a területen pótoljuk. Úgy gondolom, hogy a létrejött kis fiókkönyvtár a – méretétől függetlenül – kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a hallgatók elmélyült kutatófejlesztő-munkát végezzenek, konzultáljanak a témavezetőikkel, illetve a könyvtár szakszolgáltatását igénybe véve megfelelő útmutatást kapjanak arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnak eligazodni a nemzetközi tudományos irodalomban – mondta Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. 

A kanizsai kampusz könyvtára az egyetemi polgárok mellett térítési díj ellenében a külsős érdeklődők számára is rendelkezésre áll. A beszélgetésekből bővebb összeállítást Napi Kanizsa című műsorunk mai adásában láthatnak.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

PEN - Könyvtár ünnepélyes megnyitó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.