Közösen mozogtak a diákok a PEN sportnapján

facebook megosztás

Először rendezett sportfesztivált a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ. A mai eseményen többtucatnyian mozogtak közösen az Olajbányász-csarnokban.     

A felsőoktatási intézmény munkatársai a sportnapon keresztül igyekeztek bemutatni a résztvevőknek az energiabefektetés fontosságát. A cél az volt, hogy a diákok minél többet mozogjanak. A középiskolások és az általános iskolások délelőtt és délután sportoltak közösen, majd a későbbiekben a PEN munkatársai és hallgatói is beszálltak a közös mozgásba. A megtett lépéseket folyamatosan mérték, hogy elérjenek egy közös célt. 

  • Az a célunk, hogy annyi lépést gyűjtsünk össze, amit átformálunk aztán felhasználható energiává és egy családi háznak a napi energiaszükségletét fedezni tudjuk. Ehhez egy programot készítettek a kollégák, ami gyakorlatilag átkonvertálja a lépéseinket, illetve az itt végzett mozgásunkat felhasználható energiává – árulta el Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója. 


A résztvevők jelentős része rendszeresen sportol és nagy szerepet tölt be az életében a testmozgás, de a többség már a környezettudatos életmódot is igyekezett elsajátítani. 

  • A sport az mindennapos, hatalmas élményt tud hozni. A környezettudatosság meg szerintem főleg ebben a korban, amikor már azért van felelősségtudatunk ez is ugyanúgy fontos – fogalmazott Beke Dávid, a Piarista Iskola tanulója. 

A sportolási lehetőségek között ugrókötelezés, tollaslabdázás és a YMCA dallamaira való csoportos testmozgás szerepelt. A diákok közül mindenkinek megvolt a kedvence. 

  • Ma minden jót csináltunk, birkóztunk, a másikat ki kellett lökni a körből, de tollasozni is mindig nagyon jó. Kidobót az iskolában nem nagyon csinálunk, mert inkább focizunk, az előbb csináltuk az ugrókötelezést, az is megmozgatott minket - árulta el Fülöp Dániel, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tanulója. 

A sportfesztivált az egyetem hagyományteremtő jelleggel bonyolította le. A programról bővebb összeállítást láthatnak TestTrend című magazinműsorunk következő adásában. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.