Érték és Minőség Nagydíjat kapott ismét a Zalakarosi Fürdő

facebook megosztás

Újra kiérdemelte az Érték és Minőség Nagydíjat a Zalakarosi Fürdő. Összesen 32 pályázó 38 projektje kapta meg a védjegyhasználatot és a kitüntetéseket csütörtökön Budapesten. A dél-zalai létesítmény tavaly is nyert a rangos versenyen, ezúttal pedig nívó- és még három különdíjban is részesült.

Az Országházban adták át az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseit. Olyan áruk, gazdasági szervezetek és szolgáltatások viselhetik ezt a védjegyet, amelyek megfelelnek a komoly minőségi követelményeknek. A tavalyi siker után, a Zalakarosi Fürdő idén ismét átvehette a nagydíjat, az Energetikai innováció zalakarosi gyógyvízzel nevet viselő projektjükkel. Ennek lényege, mint azt Végh Andor vezérigazgató elárulta, a gyógyvíz fűtéshez való használata volt.

zk

– 2023 szeptember végén került átadásra egy régóta áhított fejlesztés, melynek keretében a fürdő kiváltotta a gázenergiát és a D6-os kút gyógyvizének a hőenergiájával fűtötte már az elmúlt fűtési szezonban is az épületeit. Úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan produkció, egy olyan termék, úgymond, ami megilleti azt, hogy egy pályázaton részt vegyünk és megmérettessük magunk, hogy ez milyen értékkel bír - mondta el Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója. 

A Nívódíjat olyan termékek és rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez és az energiatudatos környezet alakításához. A gyógyvíz adta lehetőséget, hiszen más célra is érdemes kiaknázni, már korábban is vizsgálták, aztán az energiaárak elszabadulása hozta újra a felszínre az ötletet. Így ez a fejlesztés és siker nagy változásokat jelent – összegezte Végh Andor.

– Ez a Zalakarosi Fürdő újjászületését jelenti. Én azt gondolom, mint zalakarosi lokálpatrióta is, mint a Zalakarosi Fürdőnek a vezetője, hogy ennek a díjra mindenkinek büszkének kell leni. Minden zalakarosinak, hiszen ez egy olyan lehetőség biztosít a Zalakarosi Fürdőnek és nyilván közvetve vagy közvetlenül Zalakaros városának is, amely hosszú távú fenntarthatóságot biztosít a településnek és a településnek élők számára is – árulta el a vezérigazgató. 

Végh Andor úgy fogalmazott, a díj méltó elismerése a közös és összetartó csapatmunkának. Hiszen az önerőből megvalósult projektnek meglett a gyümölcse, elmondható, hogy a fürdő a fenntarthatóság útjára lépett.

B.V.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.