Utcafórumot tartott a Momentum Mozgalom Nagykanizsán

facebook megosztás

Zala vármegyei körútja alkalmából látogatott Nagykanizsára hétfő este Donáth Anna és Deli Tamás Győző, a Momentum Mozgalom EP-képviselőjelöltjei. A kiskanizsai fórumon a pártelnök úgy fogalmazott, ha változást akarunk, fontos megérteni, hogy az önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások szoros kapcsolatban állnak egymással.

Az eredetileg két helyszínre tervezett fórumból a rossz időjárás miatt végül csak a kiskanizsai valósult meg. A politikusok kettős üzenettel érkeztek, egyrészt az önkormányzati, másrészt az európai parlamenti választások miatt. Ahogy elmondták, a Momentum az utóbbi 5 évben is azon dolgozott, hogy az uniós források megfelelő helyre kerüljenek. Donáth Anna kiemelte, azt tapasztalják, hogy a kisebb településeken élők is nyitottak a párt nézeteire.

- A helyi kisközösségek rájöttek, hogy nekik van igazán erejük, ne várják fentről, hogy valaki kitalálja, hogy mitől lesz itt jobb élni, mitől lesz jobb a közösség maga. Saját magukat megszervezik és keresik hozzá a lehetőségeket. Mi ezt a hidat szeretnénk megteremteni, én azt gondolom, hogy nekem európai parlamenti képviselőként ez az elsődleges dolgom - árulta el Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke. 

éve

Donáth Anna hangsúlyozta, a Momentumnak Zala megyében, így Nagykanizsán is erős bázisa van. A fórumon részt vette Peszleg Attila, önkormányzati képviselőjelölt is, aki bizakodó a kanizsai városvezetés jövőjével kapcsolatban.

- Mivel feltörekvő párt maga a Momentum is, ez tükröződik a képviselő-testületen, illetve az aspiránsok számát és személyét tekintve is. Gondolok ezzel arra, hogy a nagykanizsai közgyűlésbe jelenleg szabad szemmel láthatóan nagy számban terveznek momentumos képviselők bekerülni - mondta el Peszleg Attila, az ÉVE önkormányzati képviselőjelöltje. 

A találkozón az Éljen VárosuNk! Egyesület több politikusa is részt vett. Donáth Anna hozzátette, bízik a választók eltökéltségében, ami ahhoz kell, hogy az európai uniós országok életszínvonala végre Magyarországra is elérhessen.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.