Számos különböző programmal készül nyár elején a Zalaerdő Zrt.

facebook megosztás

Programok egész kavalkádjával készül az előttünk álló időszakra a Zalaerdő Zrt. A Múzeumok Éjszakájához idén is csatlakozik az erdészet, majd egy hét múlva a Kisvasút napját is ünneplik. Mindezek túl indul a táboroztatási szezon – néhány hely még kiadó a turnusokra.

Több éve már annak, hogy a Múzeumok éjszakája apropóján a Zalaerdő Zrt. is különböző, egyedi programokkal várja az érdeklődőket – a célkitűzés természetesen minden esztendőben ugyanaz: megismertetni az érdeklődőkkel a szakmát, annak szépségeit, valamint érzékenyíteni az embereket az erdő védelme, a természetvédelem iránt.

- A hagyományokhoz híven idén is erdei vasutas utazással készülünk, illetve a Lenti kiállító teremben gyertyafényes tárlatvezetéssel, amit nagyon szoktak szeretni a látogatók. Hangulatos, sok információhoz jutnak, és nyilván az is most jó, hogy este nincs annyira meleg, mint napközben – mondta el Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. ügyintéző. 

zalaerdő

A Múzeumok Éjszakája majd a Kisvasút nap után indul az úgynevezett nyári nagyüzem a Zalaerdő Zrt-nél, hiszen kezdődik a táboroztatási időszak. Az erdészet 2014 óta foglalkozik ezzel a közösségi tevékenységgel.

- Eddig Obornakon és elvétve Csömödéren voltak táboraink. Idén újítunk, és a zsigárdi Erdei Laknál is lesz egy turnusunk, egy napközis tábor, amit nagyon várunk, hiszen ez számunkra is újdonság. Reméljük a gyerekeknek is tetszeni fog az új helyszín, ez is az erdő közepén van, csend és nyugalom várja őket és egy csomó program – tette hozzá Steyer Edina. 

A táborok idén is tematikusak lesznek, erdész-vadász és erdőjáró foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. A jelentkezés ugyan még nyitott, de aki még nem döntött, nincs sok ideje, csupán pár szabad hely van a turnusokban. Az érdeklődők minden fontos információt megtalálnak a táborokkal kapcsolatban a Zalaerdő Zrt. internetes felületein.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.